10 sfaturi pentru a începe ziua cu multă energie și gânduri pozitive

Iată 10 sfaturi pentru a începe ziua cu bine și cu gânduri pozitive! Să începi ziua cu zâmbetul pe buze este un gest pe care nu toată lumea îl face sau și-l permite. Totuși, încercarea de a începe cu bine ziua, datorită prezenței gândurilor pozitive dimineața, ne poate schimba radical starea de spirit și, de asemenea, rezultatele la serviciu, la școală și în relaţiile cu ceilalţi.

Când ne ridicăm din pat cu o dispoziție proastă, încă prea somnoroși pentru a ne găsi energia potrivită, este greu să avem un start bun. Pentru a te bucura mai bine de viața de zi cu zi, cel mai bun sfat este să începi ziua cu bine. Pentru a face acest lucru ar trebui neapărat să începi cu gândurile pozitive ale dimineții.

Există o grămadă de moduri de a începe o zi cu energia potrivită. Rezultatul? Zile mai active, optimism, proactivitate și o mare dorință de a experimenta lucruri noi. Uneori este nevoie doar de spiritul potrivit. Însă, unele ritualuri energizante te vor ajuta, cu siguranță, să intri în starea de spirit perfectă.

Iată 10 sfaturi pentru a începe ziua cu energie din plin și gânduri pozitive:

1.Trezește-te mai devreme decât de obicei pentru a începe ziua corect

Trezirea fără presiunea de a fi nevoit să faci totul repede, poate face cu adevărat diferența între o zi bună și una care începe prea repede. Fă-ți timp și relaxează-te. Trezește-te devreme și începe bine ziua! Recomandarea este să te trezești ușor, mângâiată de lumina soarelui. Permiterea luminii naturale să filtreze prin ferestre este o idee grozavă pentru a trece treptat de la somn la starea de veghe, urmând ritmul natural al zilei. Poți încerca acest truc mai ales vara, când zilele sunt lungi și soarele răsare foarte devreme dimineața. Aceasta este o modalitate grozavă de a intra într-o nouă rutină într-un mod simplu și plăcut.

2. Nu-ți verifica imediat telefonul!

Majoritatea persoanelor își opresc alarmele și, înainte de a se ridica din pat, își iau telefoanele mobile pentru a-și verifica notificările de pe rețelele de socializare sau e-mailurile. Absolut greșit! Lasă-ți telefonul mobil pe noptieră sau, mai bine, în camera alăturată. Rezervă-ți 5 sau 10 minute imediat ce te-ai trezit pentru a te așeza pe pat și a te conecta cu tine însuți. Relaxeaza-te și închide ochii. În această stare de pace vei găsi energia pentru a începe ziua cu o hotărâre pe care nici nu ți-o poți imagina.

3. Exercițiu fizic

Energizează-te cu o jumătate de oră de activitate aerobă, cum ar fi alergarea sau mersul pe jos în aer liber. Dacă nu ai timp sau dorința să ieși din casă, fă niste stretching. Te va ajuta la trezirea musculară și îți va oferi un moment de adevărată bunăstare. Pentru rezultate surprinzătoare, încearcă yoga.

4. Un duș fierbinte și energizant

Începe-ți ziua cu un super duș. Dușurile de dimineață oferă, de obicei, un impuls pentru a trezi simțurile și pentru a-ți începe ziua într-un mod revigorant.

5. Un mic dejun echilibrat

Odată pus pe picioare, cea mai bună idee este să bei un pahar mare de apă proaspătă, pentru a rehidrata și alimenta organismul, chiar înainte de a te așeza la micul dejun. Desigur, gustarea este la îndemână și plăcută, dar când ziua începe cu niște fructe, iaurt sau o cafea fierbinte și lapte, poți da o cu totul altă semnificație rutinei obișnuite. Dacă nu vrei să fii pe fugă, pregătește micul dejun cu o seară înainte. Nu rata ocazia de a mânca bine și, eventual, sănătos!

6. Citește ceva care te inspiră

Cititul te concentrează emoțional și îți permite să-ți concentrezi atenția asupra gândurilor pozitive de care ai cu adevărat nevoie pentru a începe excelent. Cum să ai mai multă energie la dispoziție? Colectează cele mai bune citate din cărțile tale preferate și citește câteva rapid, dimineața! Îți vor da un plus de încredere, energie și optimism.

7. Planifică-ți ziua

Sunt persoane care fac acest lucru cu o seară înainte. Acordă-ți 10 minute în fiecare dimineață pentru a completa o fișă cu lista de sarcini. Planifică-ți fiecare angajament pentru a nu pierde nici măcar un minut și, în același timp, să nu te stresezi prea mult.

8. Îmbrățișează

Fie că este vorba despre partenerul tău, copilul tău sau mama ta, nu contează. Important e să-ți începi ziua cu un gest de afecțiune, iar energiile vor începe să curgă în direcția corectă.

9. Nu intra în panică în cazul unor evenimente neașteptate

Întotdeauna se întâmplă ca ceva să ia o întorsătură neașteptată. Nu te lăsa copleșiă și înfruntă orice evenimente neașteptate cu abordarea corectă: rezolvă câte un lucru, întotdeauna în ordinea urgenței și importanței.

10. Zâmbește și fii amabil/ă!

Un cuvânt bun dimineața poate schimba ziua. Când pleci de acasă pentru a merge la muncă, zâmbește lumii și aceasta se va întoarce către tine!

 

My title page contents