Oboseala. Ferește-te de acest sindrom. Un plan în 5 pași

Oboseala. Ferește-te de acest sindrom. Un plan în 5 pași

Oboseala. Oh, cunoaștem! Toți suntem afectați de oboseală, la un moment dat, în viața noastră. Și nu e un subiect ce poate fi trecut cu vederea. De ce? Pentru că oboseala poate afecta în mod dramatic orice aspect al vieții noastre, fiind una dintre principalele cauze de acumulare a toxinelor în organism.

 

Toxinele din mediul înconjurător, din mâncarea consumată, ba chiar și din produsele cosmetice pe care le folosim, ni se adună în organism, de-a lungul anilor. Tocmai de aceea este important să ne curățăm de aceste “depozite” nedorite. E important sa ne bucuram de energia și prospețimea unui organism curat. Iată 5 moduri de detoxifiere pe care ți le propunem noi.

 

  1. Renunță la zahăr și la alimentele procesate

O adevărată curățare a organismului are loc numai dacă elimini din alimentație atât zahărul, cât și întreaga suită de alimente procesate. De la chipsuri până la fast-food. Tot ceea ce cumperi la pungă sau la cutie, precum și tot ceea ce găsești pe rafturile unui magazin, se consideră a fi aliment procesat. Ar trebui să fie și excepții, dar, sincer, nu le-am descoperit în super sau hipermarketuri noastre. Dacă tu găsești, aștept cu drag și interes, să îmi spui și mie.

  1. Bea apă

Apa este un partener de nădejde în lupta pe care o ducem cu toxinele. Organismul nostru are nevoie de apă pentru a funcționa cum trebuie. Pentru că, în mod natural, apa preia cu sine toate toxinele.

Fără deshidratare

Lipsa apei, adică deshidratarea, pe de cealaltă parte, presupune o stagnare în funcționarea tuturor sistemelor ce ne compun. Si duce, astfel, la acumularea de substanțe toxice în organism. Tocmai de aceea, recomandarea legata de cei (minim) 2 litri de lichide pe care trebuie să îi consumăm zilnic, trebuie respectată. Ca sa avem o viață sănătoasă și o sănătate de fier.

  1. Mănâncă legume și fructe bio

În general, toate fructele și legumele sunt bogate în fibre și nutrienți. Variantele bio conțin un procent și mai ridicat de vitamine și minerale, fără a conține, însă, pesticidele și chimicalele folosite în cultura de masă. Lucru care nu se întâmplă, în schimb, atunci când se consumă carne. În timpul procesării cărnii, se folosesc grăsimi nesănătoase și chimicale, pentru a o păstra proaspătă pentru mai multă vreme. Chiar și fără toate acestea, dacă elimini carnea, ajuti colonul și celelalte organe să scape de conținutul ridicat de grăsimi nesănătoase.

  1. Menține-te în formă

Detoxifierea și curățarea organismului presupun și mișcare. Exercițiile fizice sunt importante din două puncte de vedere. O data, o circulație bună face ca toxinele să fie eliminate din sânge, iar transpirația elimină și ea toxinele din interiorul organismului nostru. Așa că, făcând mișcare, prinzi mai mulți iepuri dintr-un foc. Ajuți organismul să elimine toxinele, corpul tău va fi mai musculos și plin de vitalitate. Tu te vei simți, psihic, nemaipomenit.

  1. Produse naturale de îngrijire

Cosmeticele, deodorantele, loțiunile de corp și toate celelalte produse de îngrijire și igienă, sunt uitate, de regulă, atunci când este vorba de detoxifiere. Din păcate, însă, unele dintre produsele pe care le folosim zilnic, sunt pline de substanțe toxice despre care s-a demonstrat că duc la apariția de afecțiuni medicale. Și ținând cont de faptul că pielea absoarbe până la 60% din chimicalele conținute de produsele de îngrijire a corpului, este bine să te gândești de două ori înainte de a cumpăra și folosi un produs.

My title page contents