Turneul „lecțiilor gustului” în școlile din București s-a încheiat

Turneul „lecțiilor gustului” în școlile din București s-a încheiat

Turneul „lecțiilor gustului” în școlile din București s-a încheiat, aceste lecții practice sunt parte din programul Sărbătoarea Gustului „Stil de viată sănătos printr-o alimentație diversificata si o atitudine eco-responsabila” sustinut de Fundația Auchan „partener strategic in educatie”. Au fost finalizate în București în luna martie, de acestea beneficiind 17 școli generale cu 52 de clase, respectiv 1550 de elevi.

Elevii s-au bucurat de aprofundarea câtorva subiecte din exercițiile din Broșura Pedagogica precum: citirea etichetelor, consumul local si de sezon al alimentelor si cum sa ne diversificam alimentația luând ca exemplu sandwich-ul pentru scoală. La final de curs elevii au primit o Boneta de Bucătar semnata de Chef Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin si cate un măr romanesc din filiera scurta Auchan.

Începând cu 20 martie pana pe 10 iunie 2024, „lecțiilor gustului” continuă și se vor desfășura în încă 19 orașe mari din țară, dar și în Pantelimon, Ilfov, unde vor fi realizate in 33 de școli, 90 de clase, fiind vizitați în jur de 3000 de elevi (Timișoara, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu Mureș, Deva, Sibiu, Brașov, Constanța,  Suceava, Bacău, Iași, Galați, Pitești, Curtea de Argeș, Craiova, dar și în Pantelimon, Ilfov).

Prin acest parcurs ne propunem o educație inclusiva si sa stabilim relația dintre un profesioniștii din industria alimentației si Scoala din proximitate, pentru a se implica in educația gustului tinerelor generații, astfel incat, viitori cetățeni sa fie mai sanatosi, mai responsabili in comunitate si  mediul înconjurător.

Dintre profesioniștii care pot participa si pot fi voluntari o zi din an pentru a face “lectii de gust” si a transmite copiilor valorile unei alimentații diversificate si de calitate si o atitudine responsabila cu mediul pot fi: chefi bucătari, patiserii, cofetari, brutari, producători locali, producători de brânzeturi, agricultori, fermieri, …)

Astfel, toți elevii de clasa a III-a din România au acces la un program educațional menit să transmită tinerelor generații principiile unei alimentații sănătoase și gesturi responsabile, fiind, totodată, un instrument pedagogic masiv prin care se dobândesc și cunoștințe de geografie, științe ale naturii, francofonie, cultură, istorie, turism, agricultură durabilă și meserii din industria alimentației și serviciilor Horeca.

Este un proiect plin de sens, care pune accent pe alimentația sănătoasă, pe ingrediente locale, care se înscrie pe deplin în strategia noastră de sustenabilitate. Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să acționăm responsabil în educarea generațiilor viitoare.

  • Parteneri ai proiectului național educațional:
  • partener principal-strategic Fundatia Auchan
  • Ecocert Romania, Michelin, Edenia, Up Romania, Continental Hotels, Europcar, Leonidas, Ft-Shop, Amia, Terre Bormane si Auchan Retail Romania..

 

Website https://sarbatoarea-gustului.ro
Facebook https://www.facebook.com/SarbatoareaGustului
LinkdIn https://www.linkedin.com/company/sarbatoarea-gustului

 

 

 

My title page contents