Vinete umplute cu carne tocată de vită

Vinete umplute cu carne tocată de vită – Vinetele umplute cu carne sunt un al doilea fel simplu și foarte gustos. Pe internet există multe rețete, unele mai reușite și gustoase, altele mai puțin. Această rețetă este una simplă și poate fi personalizată în funcție de gustul tău, adăugând alte ingrediente sau eliminând unele (cum ar fi ceapa).

Să vedem ce avem nevoie și cum să pregătim vinetele umplute cu carne:

Vinete umplute cu carne

Porții: 4 persoane

Pregătire:15 minute

Coacere: 40 de minute

Ai nevoie de:

4 vinete mov

500 g carne tocată de vită

1 ou

1 ceapă

3 linguri pastă de tomate

Sare după gust

Piper după gust

Ulei de măsline extravirgin

50 g parmezan

Busuioc

Pesmet

Pregătești vinete umplute cu carne tocată de vită așa:

Pentru început, speli vinetele, le ștergi și le tai în jumătate. Cu o lingură scoți pulpa vinetei din fiecare jumătate și o pui deoparte pentru o vreme. Într-o tigaie mare, adaugi un strop de ulei de măsline extravirgin, ceapa tocată mărunt și o lași să se rumenească câteva minute pe aragaz.

Când ceapa este gata, adaugi pulpa vinetei, un vârf de sare și piper, apoi dai vinetele la cuptor timp de aproximativ 5 – 10 minute. Pulpa de vinete trebuie să fie moale. Apoi adaugi carnea tocată de vită și lași să se gătească totul timp de 5 minute. După aceea, adaugi pasta de roșii diluată cu jumătate de pahar de apă și gătești încă 5 minute. După acest timp, scoți vinetele din cuptor și le lași să se răcească.

Torni umplutura într-un castron, adaugi busuiocul proaspăt, oul și parmezanul. Amesteci ingredientele și umpli cu aceste amestec vinetele golite înainte. După ce ai terminat de umplut toate vinetele, le aranjezi într-un vas de copt, presari suprafața cu pesmet și coci vinetele timp de 40 ° C la 190 ° C, fixând cuptorul în ultimele 5 minute pe modul GRILL. Odată gata, scoți vinetele din cuptor, le lași să se răcească și le servești la masă.

My title page contents