Ce stii despre detoxifiere?

Omul este o specie alcalina. Si atunci e important sa actionam astfel incat sa respectam natura umana.

Si totusi cum ajungem sa stricam echilibrul instituit de Univers? Prin hrana, prin emotii, prin abateri. Mancarea sau mai bine spus, unele tipuri de alimente – vin sa creeze aciditate in organism. De aici congestii si inflamatii. Si chiar distrugerea celulelor. Ce se intampla atunci? „Corpul va incepe sa utilizeze steroizii, electrolitii, apa, lipidele si altele in combaterea aciditatii. Aceasta stare va avea drept efect deshidratarea la nivel atat intracelular, cat si extracelular”, spune Dr Robert Morse in cartea sa „Sa traim sanatos fara toxine”.

Ce e de facut? In primul rand sa mancati alimente care creeaza un mediu alcalin in corp. Care sunt ele? Mai ales fructe si legme. Ele ajuta corpul sa se rehidrateze si sa se detoxifieze. Cu cat mai multe si cu cat mai crude. Asta daca vreti o curatare mai profunda a organismului.

Fructele sunt minunate. Ele contin cea mai mare concentratie de proprietati antioxidante si astringente dintre toate alimentele. „Zaharurile din fructe initiaza un proces lent, dar eficient de ardere, ceea ce va spori vitalitatea celulelor mult mai rapid decat oricare alt tip de aliment si cu un efort digestiv redus.  Fructele au cea mai mare incarcatura electrica dintre toate alimentele. Energia fructelor naturale este atat de mare, incat ea accelereaza transferul neuronal si functionarea sistemului endocrin.”

Hrana si alimentele noastre se impart in doua mari categorii: alimente acide sau care produc un mediu acid in corp si alimente care genereaza reactii alcaline.

„Alcalinitatea este cel mai mare agent de detoxifiere a organismului, asa incat alimentele care produc alcalinitate vor detoxifia organismul.  Cu cat un aliment va determina o alcalinitate mai ridicata, cu atat detoxificarea va fi mai profunda. In general, fructele sunt un exemplu de alcalinizare. Ele sunt regeneratoare.

Alimentele de acidificare incetinesc, inhiba sau blocheaza procesul de detoxificare. Ele sunt inflamatoare si formeaza mucozitati in organism, provocand, in final, lezarea tesuturilor. Acizii pot deveni radicali liberi, provocand leziuni tisulare daca nu sunt legati de un antioxidant si eliminati.

Cu toate acestea, acizii sunt necesari in desfasurarea proceselor de ionizare si oxidare”, noteaza dr Morse.

Voi stiti care sunt alimentele care creeaza aciditate? Ei bine sunt cele preponderent proteinice- carnea de orice fel, ouale, cerealele, fasolea, nucile, lactatele pasteurizate si rosiile preparate la foc.

Mancati cu tihna si cu mai multa grija!

Articole asemanatoare:

My title page contents