Diminetile de week-end curg mai in tihna si toata lumea are chef de mai mult rasfat. Si daca e pe asa, uite ce gand ne-a pus Jakob Haussman. O reteta parfumata si satioasa cu iz de Spania.
INGREDIENTE:
4 linguri de ulei de masline
o ceapa tocata marunt
3 catei de usturoi tocati marunt
8 rosii decojite din conserva
125 gr carnati picanti – rondele cam de 0,5 cm grosime
100 gr mazare
4 oua
saree
piper
MOD DE PREPARARE
Caleste ceapa si usturoiul intr-o tigaie mare in 2 linguri de ulei. Despica rosiile ( chiar daca sunt din conserva) si lasa-le sa se scurga de suc. Taie-le apoi felii si adauga-le in tigaie. Soteaza cu grija pana se evapora tot lichidul. Condimenteaza cu sare si piper.
Pasul urmator? Impinge legumele la marginea tigii si adauga inca o lingura de ulei la mijloc pentru ca aici urmeaza sa prajesti carnatii.
Nu ezita sa imprastii legumele si carnatii in intreaga tigaie, apoi sparge deasupra ouale (ca pentru ochiuri). Ulterior, orneaza cu mazarea si trae cateva rondele de carnati deasupra.
E important sa acoperi tigaia cu un capac – nu prea etans – si prajeste pana se coaguleaza bine albusul.