Zmeura e divina. Aromata, bogata in antioxidanti si fina ca matasea. Sa ne bucuram de parfumul ei divin intr-o reteta marca Jakob Hausmann.
INGREDIENTE
- 600 ml smanata dulce
- 2 linguri zahara
- 1 buc baton vanilie
- ½ plic de gelatina
- 500 gr zmeura
- 80 gr zahar pudra
- lingura suc de lamaie
MOD DE PREPARARE
- Inmoaie gelatina in apa rece.
- Apoi scobeste miezul de la vanilie.
- Fierbe cu grija smantana in care ai adaugat vanilia si zaharul. Fii atenta: prin fierbere, te vei alege cam cu 500 de ml din cei 600 de ml initiali.
- Acum, scoate vanilia si adauga gelatina amestecand pana se topeste.
- Pasul urmator? Torni smantana fiarta in forme (trecute pe sub jet de apa rece in prealabil).
- Pune formele la frigider, acoperite, pentru cel putin 4 ore.
- Pe de alta parte, tu amesteca zmeura cu zaharul pudra si lasa totul la impreietenit cam 30 de minute. Apoi paseaza amestecul si strecoara-l prin sita. Adauga sucul de lamaie si pune la rece.
- TRUC: ca sa scoti crema de smantana din forme, fa asa: desprinde masa cu un cuţit usor de pe margine si pun formele intr-un vas cu apa fiarta. Abia apoi rastorni pe farfurie.
- Napeaza cu sosul de zmeura.
- Si nu uita sa ornezi cu zmeura deasupra.