Panna cotta cu sos de zmeura

Zmeura e divina. Aromata, bogata in antioxidanti si fina ca matasea. Sa ne bucuram de parfumul ei divin intr-o reteta marca Jakob Hausmann.

INGREDIENTE

 

  • 600 ml smanata dulce
  • 2 linguri zahara
  • 1 buc baton vanilie
  • ½ plic de gelatina
  • 500 gr zmeura
  • 80 gr zahar pudra
  • lingura suc de lamaie

 

MOD DE PREPARARE

 

  • Inmoaie gelatina in apa rece.
  • Apoi scobeste miezul de la vanilie.
  • Fierbe cu grija smantana in care ai adaugat vanilia si zaharul. Fii atenta: prin fierbere, te vei alege cam cu 500 de ml din cei 600 de ml initiali.
  • Acum, scoate vanilia si adauga gelatina amestecand pana se topeste.
  • Pasul urmator? Torni smantana fiarta in forme (trecute pe sub jet de apa rece in prealabil).
  • Pune formele la frigider, acoperite, pentru cel putin 4 ore.
  • Pe de alta parte, tu amesteca zmeura cu zaharul pudra si lasa totul la impreietenit cam 30 de minute. Apoi paseaza amestecul si strecoara-l prin sita. Adauga sucul de lamaie si pune la rece.
  • TRUC: ca sa scoti crema de smantana din forme, fa asa: desprinde masa cu un cuţit usor de pe margine si pun formele intr-un vas cu apa fiarta. Abia apoi rastorni pe farfurie.
  • Napeaza cu sosul de zmeura.
  • Si nu uita sa ornezi cu zmeura deasupra.
My title page contents