Răceală!!! Află cum poți scapa de ea rapid si eficient.

Răceală!!! Află cum poți scapa de ea rapid si eficient.

Răceală!!! Alertă!!! Ce ne facem? Cum scăpăm de ea și cum ieșim mai repede la liman? De-a lungul timpului, s-au dezvoltat câteva teorii interesante legate de anotimpul rece și apariția virozelor și infecțiilor.

 

Două dintre aceste teorii atrag atenția. Astfel, conform primei teorii, aerul rece face ca virusurile să supraviețuiască mai mult timp. Apoi, cea de-a doua afirmă că oamenii stau mai mult la interior, atunci când este frig afară. Ei stau mult mai aproape unul de celălalt, decât atunci când este cald. Pe lângă aceste două teorii care par a fi valabile în egală măsură, mai e ceva. Stresul cauzat de aglomerația din magazine. Ambuteiajele din trafic și pregătirea pentru sărbătorile de iarnă. Sunt detalii care nu ne ajută deloc să avem un sistem imunitar puternic.

Fault la imunitate

Ba mai mult, avem tendința să mâncăm mai mult dulce decât de obicei, așa că și noi, singuri, ne “faultăm” imunitatea. Ținând cont de toate acestea, este clar că sezonul rece este unul propice contactării unei răceli. Sau a unei gripe sau a unei infecții respiratorii. De aceea, noi îți propunem câteva soluții de protejare și stimulare a sistemului imunitar.

Soare nu, vitamina D(a)

Peștele este în prim plan atunci când vine vorba de conținutul ridicat în vitamina D. Mai exact, o vitamină esențială pentru sănătatea oaselor și de care avem atâta nevoie mai ales în sezonul rece, atunci când ne lipsește soarele. Tocmai de aceea, e bine ca pe parcursul lunilor de iarnă, cel puțin, să nu îți lipsească de la masă somonul, tonul, heringul sau sardinele în ulei. Mai poți adăuga în alimentație și produsele lactate, ouăle sau ficatul. Dacă nu îți place nimic din ce ți-am propus sau ești vegetarian, atunci poți consuma din plin cereale integrale, ciuperci, brânză tofu sau lapte de soia.

Plantele ne sunt aliate în lupta cu răceala

Gata oricând să ne protejeze, chiar și de afecțiunile aduse de sezonul rece, plantele ne pot ajuta în nenumărate moduri. Când e frig afară, ești depresivă că a mai trecut un an din viață sau stresată de sărbătorile ce se apropie, poți folosi cu încredere uleiuri esențiale. Ele sunt soluții nemaipomenite de îndepărtare a stresului, element ce ne poate afecta imunitatea.

Truc de imunitate care ține răceala departe

Un remediu natural excelent ce trebuie folosit imediat ce simți că ai răcit, este următorul. Amestecă o ceșcă de miere cu un sfert de ceașcă de scorțișoară. Consumă câte o linguriță, de două ori pe zi, timp de trei zile. O altă rețetă nemaipomenită pe care te sfătuiesc să o încerci este următoarea. Pune 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai, 10 picături de ulei esențial de rozmarin și 10 de eucalipt, peste un sfert de cană de ulei de cocos ce trebuie să fie lichid. După ce le amesteci bine, masează-te cu această mixtură pe piept, pe tălpi. Pentru a avea un rezultat excelent, este bine să îți pui apoi și șosete. Și DA, îți poți da, cu grijă, și sub nas. Important este să știi că acest remediu, din cauza eucaliptului pe care îl conține, nu poate fi folosit de copiii sub 10 ani.

Întărește-ți sistemul imunitar

Cele mai simple remedii pentru a avea un bun sistem imunitar sunt și cele mai eficiente: Noi, părinții, deși le folosim cu succes atunci când vine vorba de copiii noștri, uităm să le folosim și în cazul nostru. Un somn bun, de exemplu, îți va crește imunitatea. La fel de bine cum o face o supă fierbinte de pui. Și nu în ultimul rând, îți recomand să folosești siropul de soc. El previne răceala și gripa mult mai bine decât vaccinuri

My title page contents