Beneficiile surprinzătoare ale păpădiei pentru sănătate

Descoperă și tu beneficiile surprinzătoare ale păpădiei pentru sănătate! Păpădia a fost mult timp considerată o plantă benefică de către multe culturi din întreaga lume. Diferitele părți ale păpădiei au fost folosite pentru prepararea plantelor medicinale și a ceaiurilor din plante pentru tratamentul diferitelor boli.

Însă, lucrurile nu s-au oprit aici! În ultimii ani, știința a constatat, de asemenea, că păpădia are multe beneficii pentru sănătate și că poate fi utilizată pentru a trata mai multe boli.

Iată câteva dintre beneficiile surprinzătoare ale păpădiei pentru sănătate:

Îmbunătățește sănătatea oaselor

Includerea frunzelor de păpădie în dietă poate fi o modalitate naturală și eficientă de a menține oasele sănătoase și de a lupta împotriva osteoporozei. Printre altele, păpădia conține calciu: 1 cană (55 g) de frunze zdrobite oferă 10% din necesarul zilnic de calciu, atât de important pentru oase. Păpădia este, de asemenea, foarte bogată în vitamina K: 1 ceașcă oferă mai mult de 3,5 ori din necesarul zilnic. Vitamina K este cunoscută pentru prevenirea osteoporozei prin reducerea pierderii osoase și menținerea densității minerale osoase.

Promovează pierderea în greutate

Păpădia poate ajuta la pierderea în greutate prin inhibarea absorbției grăsimilor din organism. Pancreasul eliberează o enzimă numită lipază pancreatică, care ajută la descompunerea și absorbția grăsimilor. Un studiu a constatat că extractul de păpădie a fost capabil să inhibe acțiunea lipazei cu 86,3%. Comparabilă cu cea a unui medicament standard pentru obezitate la o doză similară, datorită a cel puțin 5 compuși fenolici găsiți în rădăcinile de păpădie.

Ajută digestia

Mulți medici homeopați recomandă păpădia ca ajutor pentru digestie. Stimulează fluxul de bilă, creând un efect laxativ ușor și ajutând la eliminarea mai eficientă a deșeurilor. Atunci când te simți constipată sau balonată, încearcă să bei ceai de frunze / rădăcină de păpădie sau să adaugi frunze tinere de păpădie în salate.

Reduce colesterolul

Așa cum poate știi deja, colesterolul nu este în întregime rău pentru organism. Este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimilor, pe care organismul o folosește pentru a produce hormoni, vitamina D și compuși care ajută digestia. Cu toate acestea, nivelurile ridicate ale anumitor forme de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL) din sânge sunt cunoscute ca fiind cele care provoacă ateroscleroză. O afecțiune în care arterele se îngustează și se întăresc din cauza acumulării depozitelor de colesterol. Studiile efectuate pe iepuri având o dietă bogată în colesterol au arătat că rădăcina și frunzele de păpădie sunt capabile să protejeze împotriva aterosclerozei, prin reducerea semnificativă a nivelului LDL și creșterea nivelului HDL (colesterol bun).

Ajută la detoxifiere

Dacă îți dorești să ții o dietă rapidă de detoxifiere, încearcă să savurezi ceai din frunze de păpădie. Păpădia, cunoscută în sanscrită ca simhadanti, a fost folosită în medicina ayurvedică pentru efectele sale diuretice și capacitatea sa de detoxifiere a rinichilor. Ajută organismul să scape de excesul de apă și sare prin urină, reducând astfel senzația de umflare cauzată de retenția de apă.

Păpădia a fost adesea folosită pentru proprietățile sale de inducere a urinei. Nu este capabilă să trateze direct infecțiile tractului urinar, dar efectul său diuretic asupra organismului asigură eliminarea bacteriilor care provoacă infecții ale tractului urinar.

Reduce inflamația

Inflamația este un răspuns imun natural al organismului atunci când țesuturile sau celulele sunt atacate de agenți patogeni, cum ar fi bacteriile dăunătoare și virușii. Un studiu efectuat pe cobai a arătat că păpădia are un efect antiinflamator asupra organismului. În special asupra plămânilor și intestinelor. Prin urmare, dacă suferi de inflamație, păpădia ar putea fi un remediu natural pentru ușurare.

Poate proteja vederea

Păpădia este bogată în luteină și zeaxantină, care protejează retina de efectele nocive ale razelor UV. De fapt, o ceașcă de frunze de păpădie oferă 7486 micrograme de luteină și zeaxantină. Ceea ce reprezintă o doză mai mare decât cea conținută de morcovi, care oferă 328 micrograme pe cană. Consumul regulat al acestei plante poate preveni degenerescența maculară. O boală oculară legată de vârstă care provoacă pierderea vederii.

Poate trata bolile vezicii biliare

Medicina tradițională a folosit rădăcina de păpădie pentru a trata bolile vezicii biliare. Studiile sugerează că, deoarece păpădia stimulează fluxul biliar și este antiinflamatoare, ar putea fi benefică pentru boala vezicii biliare.

Ajută la combaterea anemiei

Păpădia a fost folosită în medicina populară pentru a trata o mare varietate de afecțiuni, inclusiv anemia. Cercetările efectuate pe șoareci au arătat că numărul de globule roșii și cantitatea de hemoglobină au crescut semnificativ atunci când li s-au administrat extracte de păpădie. Explicația: păpădia este bogată în fier! 1 ceașcă conține de două ori mai mult fier decât spanacul. De asemenea, conține antioxidanți, cum ar fi fenoli, flavonoide și acid cumaric. Aceștia ajută la protejarea celulelor roșii din sânge de deteriorarea radicalilor liberi și la creșterea numărului acestora.

 

 

 

 

 

My title page contents