10 lucruri absurde pe care le-am crezut când eram copii

10 lucruri absurde pe care le cred copiii. Cele mai multe dintre gândurile noastre păreau plauzibile la momentul respectiv. Fie că este vorba de modul în care suntem crescuți sau doar de gândurile creative pe care le-am adunat pe măsură ce am crescut, toată lumea a crezut la un moment dat într-un lucru ciudat sau altul.

Când eram tineri, cu toții credeam o mulțime de lucruri nebunești; face parte din ceea ce înseamnă a fi copil. Pe măsură ce încercam să înțelegem lumea, de multe ori, imaginația noastră ne-a prins mai bine. Și mai târziu, când devii adult, nu poți să nu râzi de unele dintre cele mai absurde lucruri pe care obișnuiai să le crezi de fapt în tinerețe.

Desigur, unele lucruri sunt, probabil, mai credibile decât altele.

Iată 10 lucruri absurde pe care le-am crezut când eram copii și de care ne amuzăm ca adulți:

1. Laptele cu ciocolată provine de la vaci din rasa brună

Acesta este unul dintre cele mai întâlnite lucruri absurde în rândul copiilor și nu numai. Câtă vreme există vaci de culoarea maro, nici nu e greu de crezut acest lucru. De asemenea, unii copii cred că laptele cu căpșuni provine de la vaci roz. Ei bine, aici e altă situație: Vaci roz chiar nu există!

Și lucrul cu adevărat șocant este că mulți dintre acei copii cred acest lucru chiar și ca adulți. Potrivit unui studiu din 2017 realizat de Innovation Center of US Dairy, șapte la sută dintre adulții americani sunt destul de siguri că vacile brune produc lapte cu ciocolată. Adică aproape 16,5 milioane de oameni. Cu adevărat șocant, nu-i așa?

2. Rechinii pândesc în canalul de scurgere al piscinelor sau pe fundul tulbure al acestora

O regulă a universului pe care fiecare copil o acceptă necondiționat, este că, dacă nu poți vedea un lucru, atunci trebuie să fie periculos. Dacă fundul piscinei pare tulbure, adânc și plin de mister, asta nu poate însemna decât că există rechini acolo. Și dacă nu există rechini, atunci probabil că există Piranha sau poate o caracatiță sau chiar două. Ideea este că există ceva acolo jos care vrea să ne mănânce; iar singura noastră șansă de supraviețuire este să înotăm cât de repede putem în cealaltă direcție.

3. Atunci când mănânci semințele unor fructe, legume, în stomacul tău vor crește acele fructe/legume/plante

De exemplu, copiii cred că dacă vor consuma pepene verde cu tot cu semințe sau semințele merelor, acest lucru ar putea duce la creșterea respectivelor fructe în stomacul acestora.

4. Dacă atingi o broască (mai ales râioasă), te vei umple de bube și negi

Este o poveste veche, evident fără niciun fundament medical. Potrivit WebMD, nu a existat niciun caz al unei persoane care să fi dezvoltat negi în urma contactului cu o broască țestoasă. Acest zvon a fost lansat probabil de un copil care a fost îngrozit de ideea de a atinge o broască și decât să pară laș a inventat mai degrabă un motiv medical elaborat și ridicol pentru a-și justifica refuzul.

5. Luna te urmărește

Copil fiind, cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o singură dată să stai pe bancheta din spate a mașinii și în timpul unei lungi plimbări spre casă, noaptea, te-ai întrebat cum reușește întotdeauna luna să fie chiar deasupra ta, deasupra mașinii? Ei bine, evident, luna trebuie să te urmărească acasă, asigurându-te că ajungi acolo în siguranță, înainte de a trece la „treburile ei” obișnuite. E un mod folosit de părinți pentru a-i liniști pe copii că sunt în siguranță sub protecția lunii.

6. Orașul Amsterdam a fost numit hamsterdam – poate cel mai amuzant dintre cele 10 lucruri absurde pe care le cred copiii

Ori de câte ori auzi, copil fiind, de orașul Amsterdam, probabil că te gândeai că e vorba despre hamsterdam. Și că este un oraș în care probabil că au trăit numai hamsteri. Concluzia este că adulții trebuie să fie mai atenți cum pronunță acest nume și să insiste mai mult pe sunetul „A” pentru a evita confuzia. Te distrezi copios acum când citești acest lucru, nu-i așa?

7. Dacă ai înghițit guma de mestecat, o să dureze 7 ani pentru a o digera

Poate fi adevărat că partea sintetică a gumei nu se descompune în sistemele noastre digestive în același mod în care o fac alte alimente, dar cu siguranță nu stă în intestinul nostru timp de șapte ani. Nici măcar nu stă acolo o lună sau o săptămână. Aceasta va fi eliminată ca orice alt aliment pe care îl înghițim, la momentul potrivit.

8. „Dacă ai făcut pipi în piscină, apa se va transforma într-o culoare strălucitoare!”

Deci… dacă ai făcut acest lucru, înoată cât de repede poți, ca să te salvezi! 🙂

Stai liniștit, e doar o glumă!

Acest mit este folosit de către părinții de generații întregi pentru a-i păcăli pe copii, dar un lucru e clar: nu este adevărat și nu a fost vreodată! Potrivit Aqua Clear, un producător de substanțe chimice pentru tratarea apei din piscine din New York susține că „Nu există nicio substanță chimică care poate funcționa ca un indicator pentru urină într-o piscină. Dar dacă acest truc convinge chiar și câțiva copii să iasă din piscină atunci când simt nevoia să facă pipi, sperăm că acest mit continuă să se răspândească”.

9. Jucăriile tale ar prind viață atunci când ai ieșit din cameră

Mulți copii cred asta și chiar și când ajung adulți, unii dintre ei încă mai cred în secret că acest lucru este adevărat!

10. „Dacă îți trosnești degetele, îți vor tremura mâinile și vei face artrită!

Plăcerea multor copii este să-și trosnească degetele. Spre disperarea părinților care nu mai știu cum să-i facă să renunțe, spunându-le chiar că se vor îmbolnăvi ca adulți de artrită. De fapt, lucrurile nu stau așa: un medic a dovedit acest lucru într-un studiu din 2004, după ce și-a trosnit degetele de la mâna stângă timp de șaizeci de ani. Rezultatul? A fost bine!

 

Așadar, copiii au o imaginație foarte bogată, iar atunci când nu înțeleg ceva, se ajută de aceasta.

My title page contents