Jocuri în casă pentru copii. Cum să te distrezi cu copiii acasă

Jocuri în casă pentru copii

Jocuri în casă pentru copii, o alegere de petrecere a timpului cu copiii. De multe ori nu puteți pleca afară, în parc, sau într-un loc de distracție. Poate vremea este nefavorabilă, poate cel mic este bolnăvior sau poate ați ieșit deja, dar copilul nu s-a săturat de joacă și vrea să o continue și acasă. De data aceasta cu voi, părinții, sau cu prietenii lui. Cu puțină imaginație, creativitate și câteva accesorii găsite în casă, joaca și distracția sunt asigurate.

 

Labirint dintr-o cutie de carton și paie de suc

Realizarea acestui joc nu necesită mult efort sau multe accesorii: aveți nevoie doar de un capac al unei cutii de pantofi (care poate fi colorat cu tempera) și lipiți paiele pentru a forma un labirint. Mai aveți nevoie de o bilă mică și start joc! Copilul ține cutia în mână, pune bila și manevrează cutia asemenea unui volan, pentru ca bila să parcurgă traseul labirintului până la capăt.

Multi marker pentru desene haioase

Cine nu a încercat când era copil să unească mai multe pixuri sau carioci, să le țină strâns în mână și să încerce să traseze linii cu toate odată? Puteți încerca acest joc și cu copilul vostru. Pentru a realiza acest lucru, acoperiți doar cu o hârtie colorată o rolă de hârtie igienică. Așezați o bandă de scotch cu partea adezivă orientată una spre cealaltă și lipiți 5 pixuri în afară, unul de altul și la aceeași înălțime. Nu este necesar să fie totul perfect, dar este important ca vârfurile să fie aliniate astfel încât să poată desena pe hârtie în același timp. Apoi înfășurați banda în jurul tubului de hârtie, având grijă să lăsați capetele vârfurilor să iasă.

Jocuri distractive de făcut acasă

Colaj

Pregătiți mici bucăți de hârtie colorată și un tub de lipici. Înainte de a începe, nu uitați să protejați suprafața de lucru cu o foaie de hârtie. Puteți desena o față sau un animal și copilul o va completa. Sau îl lăsați din start să-și manifeste creativitatea (de la 2 ani în sus).

Jocul de separare a obiectelor

Aveți nevoie de fasole uscată (boabe) sau câteva paste uscate și boluri colorate, de dimensiuni diferite, cum ar fi cupe de plastic, boluri, farfurii de supă. Distracția pentru copiii de această vârstă este transferul acestor obiecte mici dintr-un recipient în altul, respectând culoarea, tipul de obiect și tipul de vas în care trebuie să pună obiectul ales. Jocul va stimula coordonarea ochi-mână (de la 6 luni la 3 ani).

Trei pași de furnică

Copiii stau în fața voastră (mama sau tatăl) într-o cameră, la cel puțin opt pași distanță. Când se dă startul jocului, îi veți chema după nume și le veți da să facă un anumit număr de pași: „Andrei, trebuie să faci 2 pași de elefant”, „Mihai, trebuie să faci 4 pași de șoarece”. Va fi foarte distractiv pentru copii să imite animalele și pașii lor. În plus le veți da comenzi: înapoi un pic, înainte mai mult, pentru a prelungi jocul mai mult timp (de la 18 luni la 4 ani).

Păpuși din șosete

Luați una sau mai multe perechi de șosete colorate neutilizate. Sau mai bine una dintre numeroasele șosete unisex care rămân în sertare, niște fire de lână sau bumbac, nasturi, ac și ață, pe care le veți folosi voi, dacă copiii sunt mici. Cu lână puteți face părul și gura păpușii, cu nasturii ochii. Cu alte materiale, în funcție de imaginația pe care o aveți, mai faceți și alte accesorii. Apoi puneți mâna în șosete și mânuiți păpușile. Copiii își pot anima propriile creații și pot inventa povești fantastice (de la 3 ani în sus). Acest joc stimulează imaginația și creativitatea.

Ghirlande de hârtie

Un alt joc distractiv și ușor de jucat acasă este confecționarea de ghirlande din hârtie colorată. Pregătiți benzile colorate de hârtie și faceți împreună cu copiii inelele de hârtie. Le intercalați, alternând culorile, pentru a crea o ghirlandă lungă și colorată. Casa voastră va părea că așteaptă musafiri pentru o petrecere (de la 3 ani în sus).

Dacă doriți și alte idei de jocuri în casă pentru copii, găsiți aici!

My title page contents