Cum să câștigi încrederea copilului

Cea mai importantă sarcină pe care o are fiecare părinte, este să-și educe în mod corect copilul, să obțină respect, dar și afecțiune. De fapt, trebuie găsit echilibrul corect, fără a exagera, făcându-i pe copii să înțeleagă cum ne comportăm în orice situație.

 

5 modalități de a câștiga iubirea și respectul copiilor voștri

Oferiți siguranță

Încrederea vine atunci când o persoană știe că poate conta întotdeauna pe cealaltă persoană. În relația dintre părinți și copii, încrederea începe deja din primele zile de viață, prin furnizarea nevoilor de bază (cum ar fi setea și foamea), urmată de sentimentul de protecție și de securitate pe care numai părinții îl pot oferi copilului lor. Un copil neglijat este un adult nesigur. Deci este important să oferiți întotdeauna un exemplu bun și să fiți siguri de ceea ce faceți pentru copil sau spuneți despre el. Toate acestea numai spre pentru binele lui.

Fiți întotdeauna consecvenți

Copilul are propriile reguli și li întâmplă tuturor să le încalce mai devreme sau mai târziu. Acest lucru ajută, de asemenea, să crească și să se maturizeze. Un lucru foarte important pe care părinții trebuie să îl facă este să aplice pedepse copilului atunci când nu sunt respectate regulile, întotdeauna în conformitate cu respectarea acestora și cu ceea ce implică regulile.

Fiți autoritari

Este bine ca părinții să fie prietenii copiilor lor, dar la fel de bine este, ca întotdeauna să definească rolurile pe care le are fiecare. Astfel încât să nu riscați să fiți total supuși și să fiți considerați că nu sunteți deloc credibili. Copiii trebuie să înțeleagă, prin urmare, întotdeauna „cine e șeful“ și ce să facă în anumite situații. Copilul trebuie să aibă încredere în puterea de decizie a părintelui, acesta să-i fie sprijin. Astfel, chiar și el la rândul lui, va avea încredere în el, pentru că va știi că are o familie pe care se poate baza. Se va simți mai puternic.

Fiți prezenți

Aducerea pe lume a unui copil este o decizie care schimbă viața, prin schimbarea modului de gândire și a stilului de viață. Nu vă puteți gândi că dacă o să aveți un copil, o să-l lăsați să crească singur. Sau să faceți aceleași lucruri pe care le-ați făcut înainte. Un copil are nevoie de afecțiune și protecție imediat, așa că fiți gata ca întotdeauna să fiți prezenți lângă copilul vostru. Copilul și clipele petrecute împreună cu el, sunt cel mai frumos dar al vieții voastre de părinți. Bucurați-vă împreună de el!

Nu fiți prea exigenți

Mersul la școală, respectarea celorlalți și un comportament politicos sunt principalele reguli ale oricărui părinte. Dar aveți grijă să nu supraîncărcați copilul. Și să faceți doar ceea ce vreți voi și nu ceea ce vrea și el. Este bine să-l educați și să-l învățați modul corect de relaționare cu ceilalți. Dar nu fiți prea exigenți. Trebuie să fiți calmi și răbdători, iar rezultatele vor fi mulțumitoare pentru toată lumea. Iar copilul va avea încredere în voi, dar mai ales în el.

My title page contents