10 rețete de ape aromate de preparat acasă

10 rețete de ape aromate de preparat acasă. Căldura face ca organismul nostru să piardă o cantitate mare de săruri minerale și vitamine, elemente care trebuie completate în mod constant. Cu toate acestea, adesea este dificil să bem mai multă apă în timpul verii și una dintre modalitățile de a face acest lucru este aceea de a opta pentru ape aromate. În timpul verii, grație acestor ape aromate delicioase crește dorința de a consuma lichide. În plus, consumând ape aromate reușim să administrăm corpului unele vitamine, potasiu, magneziu și tot ce avem nevoie în sezonul fierbinte.

Prepararea apelor aromate chiar acasă este foarte simplă și, de asemenea, ieftină. Dar ce ingrediente poți adăuga în apă pentru a bea mai mult? Vara este sezonul fructelor și ierburilor, dar dacă dorești să-ți aromatizezi apa pentru a bea mai multă, poți adăuga și condimente, cum ar fi pulberea de turmeric sau legume cu o aromă ușoară și neutră, cum ar fi țelina și morcovii.

 

Iată 10 rețete de ape aromate de preparat acasă:

Apă aromată cu mentă

Această apă este extrem de răcoritoare pentru a te ajuta să treci prin zilele fierbinți de vară. Esența proaspătă de mentă se amestecă cu apă, dând o aromă foarte fresh și revigorantă. Fiecare înghițitură este ca o briză răcoroasă care mângâie cerul gurii și potolește setea. Menta este cunoscută pentru proprietățile sale digestive și liniștitoare, ceea ce o face o opțiune sănătoasă și gustoasă. Această aromă verde relaxează mintea și regenerează corpul. Apa cu aromă de mentă este alegerea perfectă pentru a-ți potoli setea cu stil și bunăstare. E suficient să adaugi în apă frunze proaspete de mentă și, dacă dorești, câteva picături de sirop de mentă.

Apă cu aromă de fructe

Apa cu aromă de fructe nu este altceva decât o Sangria fără alcool. Pentru a prepara o astfel de apă, speli și tai fructele de vară la alegere (pepene galben, pepene verde, cireșe, fructe roșii, prune, caise) și le pui în apă. Aromatizezi după gust cu frunze de busuioc, mentă sau cu rozmarin și lași să se infuzeze. Vei obține o apă aromată bogată în arome și, mai presus de toate, vitamine care te vor ajuta să faci față căldurii de vară.

Apă aromată cu căpșuni

Datorită aromei căpșunilor coapte, vei putea obține o băutură dulce fără adăugarea de zahăr. Cu toate acestea, poți adăuga și câteva lingurițe de miere pentru o aromă și mai plăcută. Căpșunile, bogate în vitamina C și antioxidanți, fac, de asemenea, această băutură o sursă de bunăstare.

Apă aromată cu busuioc

Cine spune busuioc… spune vară! Busuiocul este, fără îndoială, planta aromatică a sezonului cald. Notele proaspete de busuioc sunt perfecte pentru o apă aromatică plăcută, cu un gust plăcut înțepător. Însă, dacă nu îți plac în mod deosebit aromele dulci, aceasta este apa aromată perfectă pentru tine. Rupe frunzele de busuioc și adaugă-le în apă. Vei obține deja o băutură răcoritoare și digestivă. Dacă preferi, poți adăuga și câteva felii de lămâie.

Apă aromată cu ghimbir

Apa cu aromă de ghimbir este o explozie de gust și beneficii pentru organism. Încă de la prima înghițitură vei experimenta o senzație plăcută de prospețime, cu o notă subtilă de dulceață care se îmbină cu caracterul picant al ghimbirului. Rădăcina de ghimbir conferă acestei băuturi o notă picantă și răcoritoare, stimulând simțurile și dând energie chiar și în cele mai fierbinți zile. Această băutură este, de asemenea, apreciată pentru proprietățile sale digestive și antiinflamatorii. Pentru a obține o aromă mai intensă, va trebui să cureți ghimbirul de coajă și să-l tai în felii. Poți adăuga mentă, câteva felii de lime și o linguriță de sirop de agave, dacă îți plac băuturile dulci.

Apă aromată cu lămâie – una dintre cele mai iubite 10 rețete de ape aromate!

Apa cu aromă de lămâie este o adevărată sursă de prospețime. Această băutură care potolește setea este un clasic atemporal, ideal pentru zilele fierbinți de vară. Este bogată în vitamina C și susține sistemul imunitar. Tot ce trebuie să faci este să folosești lămâia feliată, inclusiv coaja, care este o parte extrem de parfumată.

Apă aromatizată cu ierburi aromatice

Ierburile aromatice sunt o revoltă de arome și arome naturale. Combinația de busuioc, rozmarin, mentă și alte ierburi de sezon după gust, conferă acestei băuturi o notă sofisticată și elegantă. Această apă răcoritoare nu are nevoie de adaos de zahăr, deoarece are o aromă distinctivă și plăcută. Proprietățile sănătoase ale ierburilor sunt combinate cu prospețimea apei, făcând această băutură sănătoasă și delicioasă. Vei mai dori o porție!

Apă aromată cu castraveți

Castraveții sunt bogați în apă și vitamine. Delicatețea și aroma lor răcoritoare creează o băutură care este foarte blândă pe cerul gurii și totuși plină de caracter și eleganță. Este o băutură care potolește setea și te revigorează. Castravetele, bogat în vitamine și antioxidanți, face din această băutură un panaceu pentru hidratarea de vară și bunăstarea generală a corpului nostru.

Apă aromată cu pepene verde

Dintre toate fructele, pepenele verde este o adevărată bucurie de vară. Este dulce, suculent, răcoritor și infuzează o notă de prospețime și vitalitate în apă. Această băutură ușoară, fără zahăr, este un adevărat răsfăț pentru simțuri și o alegere sănătoasă pentru a bea mai multă apă și mai puține băuturi răcoritoare ambalate. Pepenele verde este bogat în apă și vitamine și este perfect pentru hidratarea organismului în zilele deosebit de calde.

Apă aromată cu zmeură

Zmeura suculentă și dulce se amestecă cu apa, oferindu-i o nuanță rozalie și un gust fructat irezistibil. Bogată în antioxidanți și vitamine, această băutură este sănătoasă și potolește setea. Apa de zmeură este un adevărat elixir de vară, capabil să cucerească simțurile și să ofere un moment de încântare pură. Adaugă câteva frunze de mentă pentru a da o aromă și mai proaspătă și mai persistentă.

My title page contents