Ce mănâncă copiii vara? Sfaturi de la pediatrii

Ce mănâncă copiii vara? Când este cald afară, chiar și adulții nu prea au poftă și dorință să mănânce, să nu mai vorbim de copii. Prin urmare, în timpul verii nu este nevoie să vă faceți griji dacă apetitul lor scade puțin. Cu toate acestea, chiar și vara, copiii trebuie aibă o dietă echilibrată și sănătoasă. Să vedem ce hrană poate fi pe placul copiilor!

Chiar și atunci când copiii sunt mofturoși și nu au poftă de mâncare, aceștia au nevoie de anumiți nutrienți. Pentru a satisface nevoile corpului lor în creștere. Deci, cum să procedezi?

Ce mănâncă copiii vara? Iată sfaturile experților SIPPS (Societatea italiană de pediatrie preventivă și socială):

Spune Nu gătitului greu!

Atunci când oferă copilului mâncare, părinții trebuie să acorde atenție gătitului, preferând întotdeauna gătitul ușor. Ce presupune acest lucru? Ei bine, preparatele pentru copii sunt excelente dacă, de exemplu, sunt fierte, pregătite la abur, în cuptor. În plus, pentru a face mâncarea mai plăcută și mai gustoasă, se pot folosi arome după gust, limitând sarea și untul. Uleiul de măsline extravirgin este folosit ca un condiment.

Ia în calcul: întotdeauna 4-5 mese pe zi!

Potrivit pediatrilor, vara este și mai important ca hrana să fie împărțită în patru până la cinci mese pe zi. Micul dejun și gustarea de dimineață ar trebui să furnizeze 20% din totalul caloriilor, prânzul 40%, gustarea 10% și cina 30%.

Mai detaliat, la micul dejun ar trebui să i se ofere copilului alimente cum ar fi lapte sau iaurt însoțite de cereale, cum ar fi pâine, pesmeți, biscuiți, produse ambalate adecvate din punct de vedere nutrițional și fructe, chiar și sub formă de gem sau suc de portocale.

Prânzul și cina trebuie să fie mai puțin abundente decât masa de prânz. În plus, acestea trebuie să fie sățioase și, mai presus de toate, complete. Mai exact, acestea ar trebui să fie compuse dintr-un prim și al doilea fel, în cantități proporționale cu vârsta, sau dintr-un singur fel de mâncare. În ambele cazuri, legumele și fructele nu ar trebui să lipsească niciodată.

Gustările dintre mese trebuie să fie hrănitoare și echilibrate

Este important să te asiguri că gustările pe care le oferi copiilor nu sunt prea bogate. Potrivit lui Giuseppe Di Mauro, președintele SIPPS, este recomandat să fie alese acele alimente care conțin în principal zaharuri cu un indice glicemic scăzut (surse de energie), proteine (pentru construirea corpului), vitamine și fibre dietetice. Fără a exagera cu grăsimile, în special cu grăsimile saturate.

Fructele de sezon, iaurtul semi-degresat, laptele cu biscuiți, înghețata de fructe sau sorbetul, pâinea cu gem reprezintă o gustare cu compoziție adecvată. În timpul verii, puteți oferi, de asemenea, copiilor dulciuri și înghețată, de preferință cu fructe. Atenție! Nu mai mult de două ori pe săptămână!

 

My title page contents