Griș cu lapte și salată de fructe

Griș cu lapte și salată de fructe – un desert iubit atât de copii, cât și de adulți. Grișul este bogat în proteine ​​și fibre – ambele încetinesc digestia și cresc senzația de sațietate între mese.

Este, de asemenea, bogat în vitamine B, cum ar fi tiamina și acidul folic, care au multe roluri importante în corpul nostru, inclusiv acela de a contribui la transformarea alimentelor în energie.

În plus, grisul este o sursă bună de fier și magneziu. Aceste minerale susțin producția de globule roșii, sănătatea inimii și controlul zahărului din sânge. Iată rețeta unui desert tare îndrăgit, îmbogățit cu o salată de fructe.

Griș cu lapte și salată de fructe

Porții: 4

Ai nevoie de:

500 g amestec de fructe congelate

500 ml lapte

1 praf de scorțișoară măcinată

1 praf de sare

1 vârf de cuțit de coajă de lămâie rasă

1 plic de zahăr vanilat

50 g de griș de grâu

1 linguriță suc de lămâie

3 linguri suc de portocale

4 linguri zahăr pudră

1 portocală

150 ml frișcă

 

Pregătești griș cu lapte așa:

Pentru început, lași fructele să se decongeleze. Între timp dai în fiert laptele, în care ai adăugat scorțișoară, sare, coajă de lămâie și zahăr vanilat. Se adaugă grișul și se lasă să fiarbă circa 2 minute. Apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcorească.

Lași să se marineze fructele cu suc de lămâie, suc de portocale și 2 linguri de zahăr pudră. Decojești portocalele și le tai felii. Păstrezi sucul rezultat. Sucul și feliile de portocale se adaugă la fructe.

Se bate frișca împreună cu 1 lingură de zahăr pudră și se înglobează în compoziția de griș, caldă încă. Se repartizează fructele pe farfurii și se așează deasupra griș cu lapte. Evident, după gustul fiecăruia, se poate proceda și invers: mai întâi se pune în farfurii griș cu lapte și apoi salata de fructe. Se pudrează cu zahăr.

My title page contents