3 mituri despre îngrijirea părului demontate de specialiști

Îngrijirea părului este un proces care depinde de fiecare persoană în parte. Când există atât de multe informații contradictoriii, este dificil să faci diferența între sfaturile care fac diferența și miturile atât de des vehiculate. Până la urmă, cum te poți bucura de un păr sănătos?

Alina Rău, Trainer Nioxin România, recomandă o rutină personalizată, care să răspundă nevoilor tale.

“Unele persoane schimbă mereu produsele folosite, iar părul lor reacționează bine. În schimb, altele aleg o rutină și o urmează consecvent mult timp. Este important să optezi pentru produse formulate special pentru tipul tău de păr și nevoilor acestuia, “ explică specialistul Nioxin.

Mitul #1 Dacă observi câteva vârfuri despicate, trebuie să îți faci o programare la salon

Într-adevăr, specialiștii confirmă că nu ar trebui să ignori vârfurile despicate. Primul semn că părul tău este uscat sau deteriorat? Ai vârfurile despicate.

“Dacă aștepți prea mult timp între tunsori, va trebui să tai mai mult decât ți-ai dori din păr pentru ca acesta să arate sănătos. Altfel, acesta va deveni din ce în ce mai degradat. Perioada recomandată între tunsori este de cel mult 6 săptămâni“, precizează Alina Rău.

Pe de altă parte, lungimea suvițelor tale nu are nicio legătură cu rapiditatea cu care acesta crește. Așa că, nu crede mitul conform căruia dacă te tunzi mai des, părul va crește mai repede!

Mitul #2 Căderea părului afectează aproape 75% dintre bărbați și femei

Deși cifra poate părea foarte mare, din nefericire, este reală. Subțierea și căderea părului au devenit o problemă la fel de comună pentru femei, ca și pentru bărbați.

Deşi este normal să pierdem între 50 şi 150 de fire de păr pe zi, o cantitate mai mare este cauză de îngrijorare, atrag atenţia specialiștii.

“Printre motivele căderii părului se numără o dietă deficitară, factorii de natură hormonală, stresul, tratamente medicamentoase, poluarea, dar și intrumentele de styling. Indiferent de factorii care au dus la subțierea și căderea părului este important să apelezi la un tratament personalizat, adaptat perfect nevoilor tale specifice” precizează Alina Rău.

Mitul #3 Coafarea părului este mai ușoară dacă părul este spălat cu o zi înainte

De cele mai multe ori, părul proaspăt spălat nu poate fi coafat la fel de ușor. Buclele rezistă mai puțin timp, iar coafura își poate pierde din volum. Ce poți face?

“Dacă urmează să mergi la un eveniment, este mai bine să te speli cu  zi înainte și să aplici o spumă de styling.  Un astfel produs oferă susținere și creează un look cu aspect mai bogat , îi dă formă. A doua zi, părul tău va fi mai ușor de coafat,” mai spune Alina Rău.

Recomandarea noastră? Spuma de styling Bodifying Foam de la Nioxin. Aceasta se aplică pe părul umed, uscat cu prosopul și se piaptănă pentru o distribuție uniform. Se usucă cu foehnul pentru mai mult volum sau cu difuzorul pentru a contura părul ondulat.

Preț recomandat Bodifying Foam de la Nioxin: RON 79

My title page contents