3 obiceiuri care te rideaza inainte de vreme

3 obiceiuri de baza. Atatea sunt. 3 lucruri pe care e nevoie sa se schimbi daca vrei sa fii fara riduri. Daca vrei sa fii mereu fresh, sa ai un ten fara cusur, ia aminte la sfaturile specialistilor.

 

Azi stim ca imbatranirea este un proces inerent, dar mai stim si ca ii putem intarzia efectele. Cum? Printr-o serie de ritualuri si obiceiuri care sa ne salveze pielea de ridare.

Procesul de imbatranire a pielii este determinat in proportie de 30% de factori intrinseci, genetici, si 70% de cei extrinseci precum factorii de mediu, alimentatia, activitatea hormonala. Uite care sunt cele 3 obiceiuri care determina aparitia ridurilor mai devreme decat te-ai fi asteptat, ne spune Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

  1. Fumatul.

    Acest gest reduce nivelul de oxigen al pielii, pentru ca fiecare tigara ne aduce un plus de dioxid de carbon. Rezultatul? Pielea va deveni cenusie si lipsita de vitalitate.

  2. Expunerea excesiva la razele UV.

Radiatiile ultraviolete distrug colagenul din piele si provoaca acumulari de elastina. Astfel, fibrele de colagen genereaza o cantitate mare de radicali liberi, care sunt foarte daunatori pentru celulele pielii pe care le modifica. Rezultatul final va fi instalarea ridurilor si hiperpigmentarea cutanata. Asa ca nu uita: foloseste creme cu factorul de protectie solara in orice anotimp.

  1. Consumul de zaharuri rafinate.

Zaharurile au un efect negativ asupra pielii. Prin procesul de glicare moleculele de zahar se ataseaza de proteinele din piele, provocand malformatii. Asa apare lipsa de elasticitate, contururi faciale lipsite de fermitate si riduri. In plus, zaharurile rafinate ridica nivelul de insulina din organism, ceea ce duce la inflamarea tesuturilor.

My title page contents