4 momente cheie când trebuie să mergi cu copilul la doctor

4 momente cheie când trebuie să mergi cu copilul la doctor

4 momente cheie când trebuie să mergi cu copilul la doctor. Fii cu băgare de seamă! Când copilul este bolnav sau nu se simte bine, noi, părinții, intrăm în stare de alertă.

 

De cele mai multe ori, din cauza panicii, fie mergem cu copilul la doctor pentru lucruri mărunte, fie, dimpotrivă, nu reușim să vedem simptomele unei probleme medicale grave. Tocmai pentru a nu scăpa ceva important, este necesar să știi care sunt semnele care trebuie să te conducă imediat la medic cu copilul.

 

  1. Febră mare

Dacă cel mic are febră mare ce nu îi scade, cu atât mai mult cu cât copilul nu a împlinit încă un an, atunci e obligatoriu să mergi cu el la doctor. Puțin peste 37.5 grade Celsius reprezintă un început de temperatură, care semnalizează că în organism este un invadator de care acesta încearcă să scape.

Virus sau bacterie

Invadatorul poate fi un virus, o bacterie sau un alt tip de atacator. Peste 38 de grade Celsius, deja se pune problema de temperatură ridicată ce devine periculoasă odată ce ajunge la 40 de grade. Dacă după ce i-ai dat copilului un medicament antifebril, temperatura nu scade după 30-45 de minute, atunci este cazul să mergi la doctor.

 

  1. Nu mănâncă, nu bea

Dacă este vorba de un bebeluș este foarte important să urmărești câte lichide consumă. Cei mici au tendința de a se deshidrata foarte ușor. Dacă este vorba de un copil care îți poate comunica ce îl doare sau ce nu este în regulă, atunci îl poți trata pe măsură.

Multe lichide

Dacă îl doare în gât, atunci încearcă să îi dai cât mai multe lichide posibil. Pe termen scurt, lichidele sunt mai importante decât mâncarea. În cazul în care refuză să mănânce sau să bea pe o perioadă mai lungă de timp, atunci mergi cu el la medicul pediatru sau chiar la camera de urgență.

  1. Somn prelungit

Cu toții avem nevoie de ore de somn în plus atunci când suntem bolnavi. Vârsta copilului și ceea ce îți poate comunica el sunt elemente decisive în ceea ce privește reacția ta. Tu îți știi mai bine decât oricine copilul. Dacă îl vezi apatic sau letargic, mergi cu el la doctor sau la urgență. Dacă ai un copil mai mare, lasă-l să se odihnească. Hrănește-l cu lichide și mâncare, atât cât poate, dar dacă starea continuă, mergi cu el la pediatru.

  1. Vomă sau diaree

Poate fi vorba de o infecție virală ce poate fi tratată simptomatic. Dar dacă starea copilului nu se îmbunătățește după luarea tratamentului, atunci este cazul să mergi cu el la doctor.

My title page contents