5 fraze pentru alungat nervozitatea

Copiii se enerveza usor. Unii bufnesc, altii bodogane, altii trantesc, altii urla. Insa, noi, parintii, ii putem ajuta sa isi stapaneasca nervii si sa le predam principiile de baza ale managementului furiei. Uite cum poti proceda atunci cand si copilul se confrunta cu un tantrum.

 

  1. In loc de: Opreste-te si nu mai arunca lucrurile!

Varianta buna: Cand iti arunci jucariile, ma gandesc ca nu iti place sa te joci cu ele. Asa e?

 

Aceasta tehnica il ajuta pe copilul tau sa iti exprime sentimentele intr-un mod non agresiv. De ce? Pentru ca, astfel, pastrati liniile de comunicare deschise, dar mai ales pentru ca arata empatie.

 

  1. In loc de : Copii buni/ mari nu fac asa!

Varianta buna: Copiii mari si adultii se confrunta uneori cu nervi mai mari. E ok sa te simti asa, acest sentiment va trece.

 

Hai sa fim cinstiti. Cu cat cresc mai mult copiii tai, cu atat sunt mai mari si problemele carora trebuie sa le faca fata. Asa ca, e total deplsat sa le spui ca ei nu pot fi furiosi, frustrati sau anxiosi. E mai bine sa ii ajuti sa isi infrunte aceste emotii si sa le proceseze.

 

  1. In loc de : Nu fi nervos!

Varianta buna: Si eu ma mai enervez uneori. Hai sa tragem un plans/ urlet ca sa spalam sentimentele urate.

 

Studiile recente arata ca tipatul ne ajuta sa ne eliberam de durerea sufleteasca. Alegeti impreuna o mantra a razboinicului pe care ca sa o lucrezi impreuna cu copilul tau. Exemple:  La lupta!!! /Victorieeee!!!/ Campionii!!!

 

  1. In loc de : Nu indrazni sa (ma) lovesti!

Varianta buna: E ok sa fii furios, insa nu o sa te las sa lovesti pe cineva. E nevoie sa fim toti in siguranta

 

Acest tip de mesaj o sa ii arate ca esti langa el si ca ii accepti emotiile, insa nu si actiunea de a lovi. Separarea acestor doua tipuri de actiuni o sa ii permita si copilului tau sa aiba o viziune mai clara.

 

  1. In loc de : Esti chiar un copil dificil!

Varianta buna: Ai un moment greu, nu-i asa? O sa iesim la liman impreuna. O sa gasim noi o solutie cumva.

 

Cand copiii sunt coplesiti de emotii negative, e important sa vrei sa intelegi ce li se intampla. Aceasta fraza o sa ii asigure ca faceti parte din aceeasi echipa si ca munciti pentru acelasi scop.

My title page contents