El nu vrea copii

Îți dorești foarte mult să ai copii, dar partenerul tău nici nu vrea să audă? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să ai o discuție cu el și să-l îndemni să analizeze mai bine situația. Poate vei reuși să-l faci să-și dorească și el un copilaș.

 

Nu vrea copii

Când unul dintre parteneri nu este de acord cu celălalt în privința deciziei de a face un copil, este un dezacord destul de greu care poate aduce cuplul într-un punct de criză, deoarece este o alegere importantă a vieții. Și totuși, cum să rămâi însărcinată dacă el nu vrea să audă de așa ceva? Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a înțelege pe drum s-o luați.

Roagă-l să reflecteze profund

Dincolo de glume și capricii, oare chiar asta simte el cu adevărat? Pentru că atunci când este vorba de a decide când e momentul potrivit pentru a face un copil, nimeni nu este vreodată cu adevărat pregătit. Fără un gram de inconștiență, nimeni nu ar mai aduce pe lume un pui de om. Timpul trece și la un moment dat poate fi prea târziu să mai vrei. Atunci nu mai poți. De aceea, trebuie discutat cu partenerul și luate în seamă motivele pe care le are și care-l fac să refuze să aibă un copil. Sunt doar temporare sau permanente?

Nu îl presa prea mult

Invită-l să reflecteze asupra faptului că aceasta este o decizie extrem de importantă. Nu pune presiune pe el și nu discuta continuu despre acest subiect. Ar putea duce la un comportament care ar putea avea efecte inverse. Este totuși un adult și partenerul tău de viață. Încercarea de a-și înțelege motivațiile este o idee mai bună, decât să se concentreze asupra amenințărilor, discursurilor tale interminabile. Ar putea fi mai rău și acest lucru să-l ducă la epuizare.

Care sunt obiectivele relației voastre?

Din moment ce nu vrea să aibă copii, care sunt planurile lui în legătură cu relația voastră? Este o întrebare potrivită, deoarece, atunci când doi oameni sunt împreună, ar trebui să aibă obiective comune. Și având în vedere că nu își dorește un copil (la momentul respectiv sau permanent), ar trebui să vedeți împreună dacă există alte obiective care pot permite ca relația să reziste în timp.

Nu te impune

Nu încerca cu orice preț să-l convingi să meargă pe drumul tău. Nimeni nu are dreptul să impună unei alte ființe umane să facă o alegere atât de importantă.
Pe de altă parte, încearcă să înțelegi dacă reticența sa este legată de circumstanțe externe și tranzitorii. Poate că trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. O vreme e bine să nu-i mai amintești. Cel puțin va aprecia răbdarea și înțelegerea pe care i le acorzi și va avea șansa să se gândească la asta.

Mai încearcă după un timp

Dacă observi după un timp că e mai liniștit și mai deschis, încearcă să reiei subiectul cu calm. Liniștește-l și în legătură cu partea financiară pentru care își făcea poate atâtea griji. Asigură-l că vă veți descurca și nimic nu va afecta relația voastră.

Fiți sinceri unul cu altul

L-ai invitat să se gândească la problema voastră. E rândul tău să faci același lucru. A avea un copil este ceva foarte important pentru tine? Nu îți poți imagina viitorul fără copii? Dacă da, trebuie să i-o spui clar. Indiferent cât de mult îți iubești partenerul, nimeni nu se poate căsători sau nu-și poate lega viața cu un om care nu-ți împărtășește dorințele. Clarifică-ți problemele cât nu e prea târziu!

 

My title page contents