6 alimente de evitat atunci când ai nevoie de energie

Te confrunți cu lipsa de energie? Descoperă 6 alimente de evitat atunci când ai nevoie de energie. În general, ceea ce mănânci îți dă energie. Cu toate acestea, unele alimente îți pot distruge energia.

Pe de altă parte, este normal ca nivelul de energie să crească și să scadă ușor în timpul zilei. Iar asta se întâmplă pentru că, o varietate de factori pot afecta acest flux și reflux natural. Acestea includ nivelul de somn și de stres, nivelul tău de activitate fizică și alimentele pe care le consumi.

Iată 6 alimente de evitat atunci când ai nevoie de energie:

1. Băuturi energizante

Dacă ești în căutarea unei modalități de a ține oboseala la distanță, evită băuturile energizante din comerț.

Cercetările sugerează că utilizarea băuturilor energizante poate afecta negativ starea de spirit și poate crea tulburări de somn. Chiar și înainte de culcare, combinația de cofeină și zahăr te poate face să te simți deshidratat și obosit. Apelează mai bine la metode naturale pentru a obține energie.

2. Alcool

Poate părea evident, dar trebuie amintit faptul că alcoolul nu este prieten cu nivelurile tale de energie. O băutură sau două nu numai că te pot face să te simți letargic atunci când eștii lipsit de energie, dar pot interfera și cu somnul. Astfel, se creează un cerc vicios de oboseală.

3. Pâine albă

Așa cum poate știi, carbohidrații complecși îți mențin nivelurile de energie la o stare de echilibru. În schimb, carbohidrații simpli, precum cei din pâinea albă, pot face ca zahărul din sânge să flucteze. Astfel nivelurile vor fi sus-jos.

4. Bomboane

O energie scăzută urmează inevitabil unui abuz de zahăr. Pe moment, dulciurile îți pot oferi o explozie rapidă de energie, însă este doar o chestiune de timp până când te vei trez din nou „la pământ”, fără nicio vlagă.

La urma urmei, bomboanele sunt compuse din carbohidrați simpli, care îți cresc glicemia doar pe moment, urmând ca după scurt timp să scadă dn nou.

5. Alimente ultraprocesate

Unele dintre cele mai accesibile alimente pot face ravagii asupra nivelurilor tale de energie. Cercetările au descoperit că dietele bogate în alimente procesate tind să ducă la creșterea în greutate. În timp ce nivelurile ridicate de procesare pot elimina alimentele de nutrienți importanți.

6. Cafea

Așa cum știi, consumul de cafea te ajută să te trezești și să faci față unei zile lungi și grele. Și da, trebuie să recunoaștem că această băutură, cafeaua, are un efect de „întărire” pentru un timp, dar provoacă și oboseală severă mai târziu. Așa că, dacă vei avea de muncit ore lungi, nu te apropia de aparatul de cafea. Alege mai degrabă o ceașcă de ceai fără zahăr sau lapte, un pahar de suc proaspăt sau doar apă cu lămâie. Acestea sunt alternative mai bune.

My title page contents