8 lucruri uimitoare care se intampla daca bei apa pe stomacul gol

Ai o lista de 8 lucruri uimitoare care se intampla daca bei apa pe stomacul gol. De ce? Pentru ca, dimineata nu cafeaua este cel mai bun prieten al tau, ci apa. Dat fiind ca reprezinta 70% din corp, rolul sau este unul esential.

 

Transforma bautul apei dimineata, pe stomacul gol, intr-un ritual dedicat sanatatii si vitalitatii tale. Beneficiile pe care le aduce organismului sunt uimitoare. Acest obicei nu implica costuri, doar putina disciplina si obisnuinta. Incepe cu un pahar si creste treptat cantitatea. Timp de 45 de minute nu manca nimic. Apoi bucura-te de efecte.

Aceste beneficii te vor convinge.

  1. Apa sprijina procesul de eliminare a toxinelor din corp.

Pe parcursul noptii, corpul nostru se regenereaza si arunca afara toxinele. Cand bei apa pe stomacul gol dimineata, ii dai o mana de ajutor in eliminarea toxinelor, si te vei simti revigorata. Daca bei apa suficienta, sprijini procesul de inmultire a celulelor musculare si a celor din sange.

  1. Imbunatateste metabolismul.

Cosumul de apa pe stomacul gol iti poate creste rata metabolica cu pana la 24%. Acest lucru aduce cu sine si o imbunatatire a digestiei. De asemenea, apa bauta dimineata ajuta la purificarea colonului, imbunatatind functia de absorbtie a nutrientilor.

  1. Sprijina procesul de slabire intr-o maniera sanatoasa.

O hidratare optima atenueaza senzatia de foame si diminueaza poftele. In acest mod, poti preveni mancatul excesiv.

  1. Diminueaza arsurile stomacale si indigestia.

Indigestia este cauzata de aciditatea crescuta din stomac. Band apa pe stomacul gol, acidul nu mai urca pe esofag cauzand reflux, si in acelsi timp este diluat, diminunad senzatia de arsura. In plus, in acest mod stomacul este pregatit pentru ingestia micului dejun.

  1. Imbunatateste aspectul pielii.

Deshidratarea duce la aparitia ridurilor si la adancirea porilor. Un studiu a aratat ca, 500ml de apa bauti pe stomacul gol intensifica circulatia sangelui la nivelul pielii. Efectul de piele care radiaza, vine si din faptul ca apa ajuta la eliminarea toxinelor.

  1. Parul devine mai sanatos si mai lucios.

Deshidratarea poate avea unui impact foarte mare asupra cresterii parului. Atunci cand bei suficienta apa, parul este hranit din interior spre exterior. Apa reprezinta aproape un sfert din greutatea unui fir de par. O cantitate insuficienta de apa subtiaza parul si il predispune la rupere.

  1. Previne pietrele la rinichi si infectiile urinare

Apa bauta pe stomacul gol diminueaza acidul responsabil de formarea pietrelor la rinichi. Cu cat bei mai multa apa (in limitele sanatoase), cu atat vei fi mai protejata de aceste probleme.

Poti citi mai multe despre infectiile urinare aici.

  1. Intareste sistemul imunitar.

Efectele apei se reflecta si in drenarea si echilibrarea sistemului limfatic, fapt care conduce la un sistem imunitar ce functioneaza mai eficient si care mai departe, se va reflecta intr-o sanatate mai buna.

My title page contents