Povesti de eroi in pijamale

Multa vreme am avut o relatie controversata cu pijamalele. De ce? Pentru ca a mea mama ma intoxicase la propriu cu acest tip de imbracaminte. De Craciun, de Paste, de Mos Nicolae, primeam mereu cate o pijama „Ca e buna mama, tine de cald. Si uite ce frumoasa e!”.

 

Si uite asa, liberul meu arbitru la nivel de shopping de pijamale s-a manifestat destul de tarziu, cand am pus piciorul in prag si i-am spus mamei:”Gata, m-am saturat de pijamalele tale de flanel, de polar, de bucle, de lanica. Nu mai vreau. Te rog sa nu mai imi cumperi pijamale de la rusi. Nici mie, nici fetelor!”. Pentru ca, am uitat sa va spun, odata cu aparitia fetelor mele, pasiunea de a cumpara non-stop pijamale s-a mutat catre ele. Si, uite asa, ma trezeam cu combinezoane de molton si tot felul de materiale datatoare de transpiratie, cu capse pe spate, pe care, in mod real nu le foloseam.

Stiva de pijamale

La un moment dat, a observat ca nu imbrac copiii cu combinezoanele si cu pijamalele de la ea. Si m-a intrebat de ce. Si i-am explicat frumos. I-am aratat ca eu cumpar pijamale bune si colorate de aici si ca prefer materialele naturale si modelele cat mai simple.

Nu stiu daca si cat a inteles, insa o perioada nu a mai cumparat pijamale.  Dar, cum Craciunul se apropia si aveam o presimtire ciudata, am avut grija sa ii spun mamei: „daca vrei cumva sa le cumperi pijamale fetelor, atunci hai mai bine sa alegem impreuna de aici. Ce zici?. Ei bine, raspunsul a fost pozitiv.”. Bifasem o victorie. Mama nu m-a mai tratat percum sora mai mare a propriilor mei copii. Deci, eram pe calea cea buna. Rasuflasem usurata.

Cum sa faci?

Ei bine, hopul parea trecut, insa de Craciun, ce crezi ca am gasit sub brad atat eu, cat si sotul meu? Niste pijamale!!! Din bucle, desigur. Mama a tinut sa imi precizeze ca, de data asta, nu sunt pijamale, ci costume de trening de stat in casa. Inca putin si aratam ca la Gherla, daca mai aveau si dungi. Si unde mai pui ca l-a pus pe barbatul meu – el mai domol din fire – sa se imbrace cu „compleul” de casa si sa defileze prin fata invitatilor. Coma, nu altceva!

 

My title page contents