Brownies alias negrese cu caise

Au aparut caisele si tare ne mai bucuram. Asa ca e e rost de negrese cu caise, de pandispan cu caise, de inghetata si de mousse. De bunatati zeci. Cat mai sanatoase si cat mai curate.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 g xylitol sau zahar
  • 5 oua
  • 160g unt/ 150 gr unt cocos
  • 8 linguri roscove
  • 50 grame ciocolata neagra
  • 3 linguri cacao
  • O smantana pentru gatit  – 200 ml
  • Zeama de lamaie ( pentru stins praful de copt)
  • Un praf de copt
  • Vanilie
  • Un varf de cutit de sare
  • 4-5 linguri apa minerala
  • 8 caise potrivite pe care le tai in jumatate
  • 4-5 linguri nectar de cocos ( zahar brun)

 

MOD DE PREPARARE

 

  • Primul pas: speli caisele si le tai/ rupi in jumatate.
  • Le lasi la scurs.
  • Acum, treci la tava, pe care o ungi bine cu unt de cocos.
  • Apoi, presari nectar de cocos deasupra.
  • Si te intorci la caise, pe care le iei si le asezi frumos in tava cat mai uniform si la distanta cat mai egala. Fii atenta: pune-l in tava cu partea unde a fost samburele in jos.
  • Acum e randul aluatului.
  • Separi ouale si lasi deoparte albusurile.
  • Freci bine untul cu zahar si adaugi galbenusurile si vanilia.
  • Vii apoi cu faina pe care o presari treptat.
  • Intr-un castronel pui praful de copt si storci lamaie deasupra. Freci bine si pui 4-5 linguri de apa minerala. Spuma obtinut o torni peste crema ta de unt si galbenusuri.
  • Tot aici, pui cacaoa, roscovele si ciocolata neagra rasa. Si, la final, smanatana.
  • Separat, mixezi bine albusurile cu un praf de sare si dupa ce au crescut in volum si s-au intarit, le torni peste crema de cacao. Amesteci usor cu un tel fin.
  • Ce mai ai de facut? Rastorni compozitia peste caise si dai totul la cuptorul preincalzait la 180 de grade.
  • Coci timp de 35-40 de minute.
  • Cand este gata, lasa prajitura sa se raceasca.
  • Ulterior, rastoarna blatul in alta tava, in asa fel incat caisele sa ramana deasupra.
My title page contents