Fritatta cu cartofi, dovlecel și bacon. Deliciile se fac simplu, rapid și ușor. Fritatta este o omletă mai sofisticată pe care o poți servi ori dimineața, ori la prânz ori la cină. Eu prefer să o fac la cuptor într-un vas de yena, cu cât mai puțin ulei. Și….ca să evit mirosul.
INGREDIENTE
- 6 ouă bătute
- 4-5 cartofi albi medii
- 250 g bacon
- 2 cepe verzi
- O ceapă roșie
- un ardei roșu
- Un dovlecel mic ras și scurs de zeamă
- 200 ml lapte
- 50 g parmezan
- sare si piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Pasul unu: spală și curăță cartofii. Taie-i în patru și pune-i la fiert.
- Spală dovlecelul, rade-l, presară-l cu sare și pune-l la scurs într-o strecurătoare.
- Apoi, taie mărunt baconul și rumenește-l ușor alături de ardeiul tocat mărunt.
- Bate ouăle cu laptele și parmezanul
- Adaugă sare și piper.
- Scurge cartofii de apă și pisează-i cu o furculiță.
- Acum amestecă cartofii zdrobiți cu ouăle pisate, cu baconul, ardeiul si ceapa taiată mărunt. Nu uita de dovlecelul ras.
- Toarnă compoziția într-un vas de yena si dă la cuptorul încălzit la 170 de grade cam 25 de minute.
- Poftă bună la sănătate!