Stufat de miel cu menta

Ingrediente/4 portii

Pentru marinada:
  • Antricot de miel – 1 kg
  • Menta proaspata – 8 frunze
  • Coriandru boabe – 1 lingura
  • Zeama de lamaie – 3-4 linguri
  • Piper alb – dupa gust
  • Sare – dupa gust
  • Vin rosu demisec – 25 ml
  • Usturoi – 2 catei
Pentru gatit:
  • Ceapa verde – 1 legatura
  • Usturoi verde – 1 legatura
  • Usturoi – 3 catei
  • Unt cu ierburi / unt normal – 50 g
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Ulei de masline – 1 lingurita
  • Turmeric (curcuma) – 1 lingurita
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1. Fasoneaza antricotul de miel si taie-l fasii;
2. Pune toate bucatile intr-un castron incapator;
3. Asezoneaza mielul cu sare si piper;
4. Zdrobeste boabele de coriandru intr-un mojar;
5. Toaca menta si usturoiul marunt;
6. Adauga toate ingredientele peste miel si amesteca bine;
7. Pune folie de plastic pe deasupra si lasa-l la marinat 48 de ore;
8. Toaca ceapa verde, usturoiul verde si usturoiul simplu;
9. Scoate mielul din frigider si pune peste el ceapa verde, usturoiul verde si cel simplu, urmat de untul cu ierburi, turmeric, zeama de lamaie, putina sare si putin piper, ulei de masline si vinul;

Daca ai Crock-Pot seteaza-l pe „high” si timpul de 3 ore; daca nu, prepara carnea la cuptor, la 100 de grade, pana cand aceasta este foarte frageda si se rupe usor cu furculita, fara sa fie nevoie sa folosesti un cutit.

10. Asezoneaza cu sare si piper cu 15 minute inainte de a-l scoate din cuptor (sau inainte sa se termine programul de gatit)
Pofta buna !

 

Reteta pregatita de chef Alex Teacher Cirtu, pentru Crock-Pot Romania (www.crockpot-romania.ro)

My title page contents