copii care au schimbat lumea

Indiferent de vârstă, de țara și mediul de origine, există copii care au schimbat lumea! Acești și-au folosit cunoștințele pentru a aduce o influență pozitivă în viața tuturor și pot fi adevărate modele de viață!

 

Există, în istorie, copii care au schimbat lumea! Indiferent că vorbim despre tineri care au inventat soluții pentru diferite afecțiuni, scriitori celebri sau fete care au luptat pentru drepturile lor, acești tineri și-au adus contribuția la o viață mai bună și o societate mai frumoasă.

Brightside.me a alcătuit o listă cu copii care au schimbat lumea prin cunoștințele sau ambițiile lor:

Jack Andraka și dispozitivul pentru vindecarea cancerului pancreatic

Jack Andraka este un tânăr care a inventat un senzor pentru depistarea cancerului pancreatic în stadiu incipient. Acesta este mai eficient, mai rapid și nu atât de scup în comparație cu alte teste de acest tip. Tânărul a fost refuzat de mai multe laboratoare de specialitate, până când Dr. Anirban Maitra, de la Universitatea John Hopkins a decis să îl sprijine.

Ann Makosinski și transformarea căldurii corpului în lumină

Ann Makosinski este o tânără din Canada care a inventat un dispozitiv ce transformă căldura corpului uman în lumină, fără să aibă nevoie de baterii. Conform Brightside.me, fata a cheltuit doar 26 de dolari pe materiale.

Alex Deans și ajutorul lui pentru nevăzători

Alex Deans este un tânăr care a creat un dispozitiv ce îi ajută pe nevăzători să meargă. Dispozitivul este dotat cu un sistem GPS și o busolă ce detectează obstacolele. Cu ajutorul său, nevăzătorii se pot orienta și pot merge singuri pe stradă.

Malala Yousafazi și dorința ei să continuie școala

Despre Malala este foarte posibil să fii auzit măcăr o dată până acum. Malala Yousafazi este o tânără din Pakistan. Ea este și cea mai tânără persoană care a primit Premiul Nobel. Malala provinde dintr-un oraș mic, condus de talibani, iar acest fapt i-a îngrîdit accesul la educație. La vârsta de 12 ani, Malala începe să își exprime public dorința la educație.

La vârsta de 15 ani, Malala este împușcată în cap, în timp ce mergea la școală. Ea a supraviețuit atacului și a fost transportată la un spital din Marea Britanie, unde s-a vindecat. În prezent, tânăra locuiește în Anglia și se ocupă de protecte educaționale.

Anne Frank și Jurnalul unei tinere fete

Anne Frank este autoarea cărții Jurnalul unei tinere fete. Cartea a fost tradusă, potrivit Brightside.me, în peste 60 de limbi și conține pasaje din jurnalul ei personal. Timp de 2 ani, Anne Frank a stat ascunsă împreună cu familia ei, pentru că era evreică. Din nefericire, într-un final aceștia au fost descoperiți și trimiși într-un lagăr de concetrare.

Elif Bilgin și proiectul său care transformă cojile de banane în plastic bio

Alif Bilgin este o tânără din Turcia. Aceasta a descoperit, o modalitate prin care să transforme cojile de banane în plastic bio. Aceasta a căștigat, în 2013 Science in Action Award.

Boyan Slat și reducerea plasticului din oceane

Boyan Slat este un tânăr din Europa, care creat un proiect impresionant. Acesta a descoperit o idee, un sistem prin care se pot folosi curenții oceanului, pentru a reduce concentrația de plastic și a ajuta la curățarea mai ușoară și mai rapidă a apelor.

Louis Braille și sistemul de citire pentru nevăzători

Louis Braille este tânărul care a inventat alfabetul Braille, creat special pentru nevăzători. În ciuda problemelor cu văzul, Louis și-a terminat studiile și a început Institutul Regal al Nevăzătorilor, unde își continuă cercetările și inventează alfabetul Braille.

Easton LaChappelle și mâna din piese de lego

Easton LaChappelle a relizat o mână de robot din ață de pescuit și piese de lego. Ulterior, tânărul și-a folosit cunoștințele de robotică și tehnologia de printare 3D și a transformat invenția sa într-un produs accesibil și practic.

Philo Farnsworth și televizorul

Philo Farnsworth este cel care, în 1927 inventează televizorul. Lui Philo i-a venit această idee la vârstă de 14 ani și a avut nevoie de o schiță pentru a  o explica. El a fost încurajat de profesori să își continuie cercetările și să nu renunțe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents