Tartă cu prune. Odată cu venirea toamnei, avem de-a face cu o explozie de prune, mai dulci, mai acrișoare, mai brumării… mai pe toate gusturile. Și cum să le ratezi? Dar mai ales, cum să nu pregătești o minunăție de tartă?
Porții: 6-8
Pregătire: 25 de minute
Coacere: 30 de minute
Tartă cu prune. Un deliciu al toamnei
Ai nevoie de :
3 ouă
125 g zahăr
125 g făină
1 linguriță rasă de praf de copt
500 g prune
125 g unt
200 ml lapte
1 plic cremă de vanilie din comerț (sau preparată în casă, după preferință)
1 pliculeț de gelatină
Tartă cu prune. O pregătești așa:
Pregătești toate ingredientele, să le ai la îndemână. Apoi, amesteci ouăle, zahărul, făina, praful de copt și untul cu mixerul, timp de 5 minute. După acest timp torni amestecul într-o tavă de tartă și coci la cuptor, timp de 30 de minute, la foc mic. Când e gata, lași blatul să se răcească.
Pregătești crema de vanilie după instrucțiunile de pe plic, cu 200 ml lapte. Speli prunele, le cureți de sâmburi și apoi le tai feliuțe subțiri. Pui crema de vanilie peste blat, iar deasupra așezi sub formă de rozetă, feliuțele de prune. Opțional, adaugi și gelatina, preparată după instrucțiunile de pe plic.
Lași puțin tarta la rece, pentru a se pătrunde gusturile de vanilie și de prune și apoi o poți servi.