BENEFICIILE GRAPEFRUITULUI. CÂT DE SĂNĂTOS ESTE CONSUMUL ACESTUI FRUCT?

Tu știi care sunt beneficiile grapefruitului? Ei bine, află că este bogat în vitamine și minerale, iar cel roz este mai dulce și mai plăcut decât cel galben.

 

Grapefruitul are multiple proprietăți, este perfect pentru dietă și cu nenumărate efecte pozitive asupra corpului. Banana e bună pentru sportivi, mărul pentru cei țin o dietă, dar se întâmplă să uităm de grapefruit, un fruct citric cu multiple proprietăți, bogat în fibre, flavonoide, vitaminele A, B, C și pectine.

 

Beneficiile grapefruitului roz: calorii și valori nutriționale

În comparație cu grapefruitul galben, cel roz este mai bogat în zaharuri și, de asemenea, în antociani și caroten, în special în licopen. Grapefruitul roz este considerat un excelent digestiv. De asemenea, are un efect diuretic și dezinfectant. Este capabil să stimuleze ficatul, rinichii și intestinele.

Un grapefruit conține aproximativ 32 de kcal, dar nu numai: 90 de grame de apă, 0,63 g de proteine, 0,1 de grăsimi, 8 de carbohidrați și 1,1 de fibre. În ceea ce privește vitamina C, există 34,4 mg.

Beneficiile grapefruitului. Proprietăți

În mod special, grapefruitul este util pentru detoxifierea ficatului, precum și pentru reducerea colesterolului LDL. Grapefruitul roz este adesea recomandat și pentru prevenirea anumitor tumori. Nu este întotdeauna un „bun” fruct, totuși. Înainte de a-l consuma este bine să știi ce contraindicații are. Printre numeroasele sale proprietăți, are și capacitatea de a interfera cu anumite tipuri de medicamente, cum ar fi cele anti-colesterol. În unele cazuri chiar și consumul unei mici părți este suficient pentru a avea efecte negative. De asemenea, pentru cei care suferă de gastrită, grapefruitul roz nu este recomandat.

Interacțiunea medicamentelor cu sucul de grapefruit determină, prin urmare, o eliminare mai lentă a medicamentelor. Fenomenele de supradozaj sunt frecvente, din cauza utilizării concomitente de grapefruit și medicamente. În plus, s-a demonstrat că interacțiunea farmacologică poate să apară și în cazul consumului de cantități mici de fructe proaspete (250 g).

Această inactivare enzimatică poate dura o perioadă lungă de timp (aproximativ 3 zile). De aceea, trebuie evitată înghițirea produselor de grapefruit cu cel puțin 72 de ore înainte de a lua un medicament .

Beneficii grapefruitului: vitamine

Abundența de vitamina C este cu siguranță unul dintre avantajele cele mai evidente ale consumului de grapefruit roz. Un fruct conține aproximativ 70/80 mg din această vitamină valoroasă. Precum și doze bune din vitaminele A și Grupul B. În sucul acestui fruct există, de asemenea, multe fibre, săruri minerale prețioase, cum ar fi potasiu și antioxidanți. În comparație cu varianta galbenă a acestui fruct, grapefruitul roz este mult mai „priceput” în reducerea nivelurilor de colesterol și trigliceride din sânge.

Consumă grepfruit roz pentru a pierde în greutate

Sucul natural de grapefruit arde grăsimile! Studiile susțin puterea acestui fruct care, consumat la micul dejun, te ajută să slăbești. Încearcă să bei un pahar de suc de grapefruit dimineața sau consumă jumătate de fruct înainte de fiecare masă. Acest fruct este recomandat în diete pentru că: este foarte bogat în fibre, este foarte sățios și ajută la combaterea retenției de apă. Conține fenilalanină, ceea ce contribuie la reducerea absorbției hranei și senzației de foame. Dacă e consumat după mese, acesta ajută la digestie.

Previne apariția pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi sunt de fapt o acumulare de calciu. Odată dezvoltate, trebuie eliminate natural sau printr-o intervenție medicală. Există o mulțime de studii care arată că un litru de suc de grapefruit pe zi face minuni.

Consumul de grapefruit în timpul sarcinii

Unul dintre fructele recomandate în timpul sarcinii este grapefruitul roz. Deoarece este bogat în vitamine, fibre și săruri minerale, cum ar fi calciu, sodiu, fosfor, potasiu, magneziu și flavonoide.

În plus, conținutul ridicat de fenilalanină înseamnă că acest produs alimentar are o acțiune antiseptică și antibiotică împotriva numeroaselor tulpini de bacterii, viruși, mucegaiuri și ciuperci. Gustul este adesea mai plăcut decât cel al grapefruitului tradițional.

 

My title page contents