Chec cu fructe confiate. Consumul de fructe confiate poate să aducă foarte multe beneficii organismului uman, prin conținutul lor bogat de vitamine, microelemente și diverse substanțe nutritive.
Iată un dulce cu multe fructe confiate:
Chec cu fructe confiate, presărat cu zahăr pudră
Preparare: 40 minute
Coacere: 45 minute
Ai nevoie pentru checul cu fructe confiate de:
160 g unt
250 g zahăr pudră
250 g brânză de vaci
500 g făină
60 g stafide
60 g fructe confiate
2 linguri rom
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
1 lămâie
1 lingură unt
80 g nucă
Făină pentru masa de lucru
Pregătești checul cu fructe confiate așa:
- Alegi stafidele, le cureți de codițe și le pui să se hidrateze în rom.
- Fructele confiate și nucile le tai bucățele cât mai mici.
- Adaugi brânza în untul frecat în prealabil cu zahăr și cu zahărul vanilat.
- Bați ouăle cu un praf de sare.
- Adaugi și făina, amestecată cu praful de copt, ouăle, fructele confiate, alunele și stafidele.
- Presari făină pe masa de lucru. Întinzi o foaie, pe care o rulezi la dimensiunea tăvii de copt. Tapetezi tava cu hârtie de copt și așezi checul în tavă.
- Dai la copt, la foc potrivit, timp de 15 minute. Apoi dai la foc iute, timp de 30 de minute. Scoți tava, ungi checul cu unt și îl pudrezi cu zahăr. Repeți operațiunea de ungere, îl acoperi cu o folie și lași checul timp de o oră în repaus. Este delicios!