Înghețată de mascarpone și zmeură – o înghețată delicioasă, care se prepară foarte ușor acasă, fără un aparat special de înghețat. Mascarpone, o brânză italiană dublă sau triplă, poate fi cel mai bine cunoscut ca ingredient esențial în tiramisu. Dar această brânză din lapte de vacă, dulce și mătăsoasă, adaugă o textură bogată și mâncărurilor sărate, o calitate obținută prin procentul său ridicat de grăsimi saturate. Mascarpone își are originea în regiunea Lombardia din nordul Italiei, în timpul Renașterii.
Înghețată de mascarpone și zmeură
Pregătire: 30 minute
Congelare: 6 ore
Timpul total: 6 ore 30 min
Pentru înghețată ai nevoie de:
115 g mascarpone
155 g lapte condensat
250 g smântână vegetală
1/2 linguriță extract de vanilie
un praf de sare
Pentru compoziția de zmeură ai nevoie de:
125 g zmeură proaspătă (sau congelată)
50 g zahăr granulat
2 lingurițe de suc de lămâie
Pentru decor ai nevoie de:
125 g zmeură proaspătă
30 g fistic sau alune tocate
Pregătești o înghețată de mascarpone și zmeură așa:
Bați cu telul brânza mascarpone și laptele condensat în bolul mixerului sau într-un castron, până când amestecul este moale și omogen.
Separat, bați smântâna vegetală cu un praf de sare și cu extract de vanilie. Încorporează ușor, cu mișcări de jos în sus, pentru a nu îndepărta crema.
Pregătește compoziția de zmeură: pune zmeura cu zahărul și sucul de lămâie la foc mediu, timp de 10 minute.
Apoi, lasă amestecul să se răcească.
Torni prima compoziție într-un recipient sau în formele preferate și apoi adaugi un pic de compoziție de zmeură, amestecând puțin pentru a îngheța uniform.
Adaugi deasupra fisticul și zmeura și lași înghețata la congelator cel puțin 6 ore.
Servești înghețata, adăugând din compoziția de zmeură. Presari fistic tocat.