9 sfaturi pentru un început de septembrie bun

9 sfaturi pentru un început de septembrie bun. Luna septembrie are un impact foarte mare asupra noastră, în general. E luna în care încep școlile, grădinițele. Luna în care majoritatea dintre noi ne întoarcem din vacanțe și, mai ales, e luna care urmează după vară. Așadar, o lună care, comparativ cu vara cea veselă și luminoasă, e puțin mai tristă. În septembrie revenim aproape total la rutina noastră și asta poate reprezenta un moment greu. Dar, cum să ai un septembrie mai bun și mai optimist?

Cu toate acestea, te-ai gândit că septembrie poate deveni o lună excelentă pentru a da un impuls de energie vieții tale? Și pentru a începe din nou activitățile tale zilnice, adăugând câteva activități frumoase și interesante?

De exemplu, pentru o acomodare mai ușoară, poți petrece mai mult timp cu copiii tăi sau cu prietenii. Îți poți propune să urmezi un stil de viață mai sănătos și să te înscrii la un curs care să te facă să ai o stare mai bună sau chiar să te distrezi.

Iată 9 sfaturi pentru un început de septembrie bun:

O casă curată și ordonată este un excelent punct de plecare pentru reorganizarea vieții de zi cu zi. Și pentru a obține dublu rezultat și a-ți ușura munca, poți implica întreaga familie. Este timpul să scăpați de lucrurile vechi și să faceți loc pentru altele noi. Schimbarea rutinei are un impact pozitiv asupra psihicului.

1. Încearcă ceva nou: fă pâine de casă

Vrei să introduci un nou obicei în viața ta de zi cu zi? Poți începe cu grija față de ceea ce mănânci. Poți alege să nu mai cumperi pâine, și să faci chiar tu. În plus, e un moment foarte relaxant, care îți va oferi mari satisfacții.

2. Ține un jurnal

Poate ai mai făcut asta, dar ai luat o pauză. Scrierea unui jurnal este atât o modalitate de a aduna amintiri, o idee plăcută de a ne aminti câteva detalii ale zilelor noastre care altfel ne-ar scăpa. Jurnalul te ajută să-ți colecționezi visurile sau să scrii fraze de recunoștință față de ceilalți și față de viață zi de zi. Toate acestea îți dau o stare bună.

3. Relaxează-te!

Stresul ne dă mereu târcoale, așa că, luna septembrie poate fi momentul ideal pentru a-ți planifica strategia de relaxare. Amintește-ți importanța de a face adesea plimbări relaxante în zone cu multă verdeață și de a practica activități benefice, cum ar fi Yoga.

4. Planifică o călătorie

Pentru a te recupera cel mai bine din „trauma” revenirii din vacanță, soluția este foarte simplă: planifică o altă călătorie. Doar un weekend în afara orașului, un loc nou, pentru a descoperi cât de frumos este să organizezi itinerarii și să-ți faci bagajul.

5. Dă frâu liber creativității

Poate că ți-ai neglijat partea creativă. În septembrie se organizează multe cursuri, astfel că este cu adevărat momentul potrivit pentru a face ceva în acest sens. Poți alege între cursuri de pictură, ceramică, desen, terapie de artă.

6. Începe din nou să faci sport

Septembrie este, de asemenea, luna în care reîncep cursurile sportive. Te poți înscrie la cel preferat. În general, cu toții trebuie să ne mișcăm mai mult. De exemplu, poți alege un sport de echipă, un curs de înot sau un curs de dans. Sau poate îți propui să alergi sau să mergi cu bicicleta în mod regulat, dar nu uita să fii constant/ă în acțiunile tale.

7. Urmează o dietă mai sănătoasă

Nu uita ca, pe lângă activitatea fizică, să ai și o dietă adecvată, care să fie în același timp sănătoasă și care să-ți permită să-ți menții nivelul de energie ridicat în viața de zi cu zi. Pentru a fi sigur/ă că urmezi un program corect, consultă un specialist, care te va îndruma pe drumul corect.

8. Învață o limbă străină

Învățarea unei noi limbi păstrează creierul în formă, dar este, de asemenea, un lucru foarte util pe mai multe fronturi. De exemplu, te ajută să comunici mai bine în călătoriile tale sau să-ți găsești mai ușor un loc de muncă.

9. Stabilește-ți un obiectiv important

Dacă nu am avea un obiectiv important de atins, poate că zilele noastre ar trece aproape fără sens. De aceea, este cu adevărat esențial să-ți stabilești un obiectiv care îți este pe plac, aproape de inima ta. Poate fi legat de familie, muncă, prieteni sau sănătate, și va trebui să fie cel ce te motivează zilnic să pornești la drum.

My title page contents