Clătite pane umplute cu cașcaval și șuncă

Clătite pane umplute cu cașcaval și șuncă, o variantă de mic dejun, prânz sau chiar cină, în funcție de preferințe. 

 

Clătite pane umplute

Porții: 4

Preparare: 40 minute

 

Ai nevoie pentru aluat:

120 g făină

2 ouă

Circa 125 ml lapte

Sare

Nucșoară

½ legătură pătrunjel verde tocat

4 lingurițe ulei

Ai nevoie în plus:

2 ouă

4 felii de 100 g de șuncă de vițel (sau 8 felii de 50 de g)

200 g cașcaval ras

125 ml smântână

½ legătură pătrunjel tocat

Sare, piper

4 linguri ketchup

100 g pesmet

2 albușuri

Grăsime pentru friteuză

4 linguri făină

Pregătești așa:

Amesteci ouăle cu laptele, făina, sare, nucșoară și lași apoi aluatul să se odihnească timp de 15 minute. Înglobezi ½ din cantitatea de pătrunjel verde. Încingi uleiul într-o tigaie mijlocie și prăjești 4 clătite la foc mijlociu. Le lași apoi să se răcorească.

Fierbi ouăle tari timp de 8 minute. Le treci prin apă rece, le decojești și le tai felii. Amesteci 150 g cașcaval cu smântâna, pătrunjel, sare și piper.

Pe fiecare clătită se așază o felie de șuncă și se unge cu o lingură de ketchup. Se repartizează deasupra felii de ou și compoziție de cașcaval și acoperi cu restul de felii de șuncă. Marginile clătitei se ung cu puțin albuș bătut și se pliază deasupra umpluturii, pornind din două părți. Se pliază apoi laturile lungi și se lipesc bine marginile.

Încingi grăsimea în friteuză (180 grade Celsius). Bați restul de albuș. Amesteci restul de cașcaval cu pesmetul. Tăvălești pe rând clătitele prin făină, albuș și amestec de pesmet. Apoi se pun în friteuză până se rumenesc. Le poți servi simple sau alături de salata preferată.

 

My title page contents