Înghețată de pepene galben delicioasă

Înghețată de pepene galben delicioasă pentru o zi de vară caniculară! Ești în căutarea unui gust proaspăt și potolitor de sete? Soluția ideală: înghețată de pepene galben! Excelentă în orice moment al zilei, mai ales în cele mai fierbinți ore, înghețata de pepene galben te va cuceri cu aroma sa simplă și delicată. Este o gustare perfectă pentru întreaga familie.

Pulpa suculentă a acestui fruct tipic de vară este transformată într-un desert cremos în culori pastelate pentru a fi savurat atât în cornet, cât și în cupă. De asemenea, acest desert poate fi combinat cu o lingură de înghețată de iaurt, de casă, desigur!

Înghețată de pepene galben

Porții: pentru 8 persoane

Preparare: 35 minute

Timp de preparare: 5 minute

Răcire: aproximativ 30 de minute (opțional încă 2 ore în congelator)

 

Ai nevoie pentru 1,5 kg de înghețată:

1 kg de pepene galben

200 g de smântână lichidă proaspătă

180 g lapte integral

100 g zahăr

2 ouă

Pregătești înghețată de pepene galben delicioasă așa:

Pentru a pregăti înghețata de pepene galben, cureți mai întâi pepenele: îl împarți în jumătate și îi scoți semințele cu o lingură, apoi îl tai în felii, îndepărtezi coaja cu un cuțit și tai pulpa în bucăți. În total, va trebui să obții 350 g de pepene galben curățat.

Așezi pulpa de pepene galben într-un recipient înalt și îngust și amesteci cu un blender de imersie. Spargi ouăle într-un castron, adaugi zahărul și amesteci totul cu un mixer de mână.

Torni laptele și smântâna într-o cratiță și încălzești amestecul fără să fiarbă. Oprești focul, adaugi amestecul de ouă și zahăr și se amesteci bine. Gătești la foc mic până când ajunge la o temperatura de 85° de grade Celsius. Folosești un termometru pentru a măsura temperatura exactă.

Transferi amestecul într-un castron, adaugi pepenele galben mixat și amesteci din nou pentru a combina totul. Pui castronul cu amestecul rezultat să se răcească în frigider, acoperit cu folie de plastic, timp de aproximativ 30 de minute până când este foarte rece.

În acest moment, torni amestecul în mașina de înghețată. Dacă tipul de aparat de înghețată nu se răcește singur, va trebui să păstrezi vasul în congelator timp de cel puțin 12 ore înainte de a-l utiliza. Închizi aparatul de înghețată cu capacul și îl pornești timp de aproximativ 30 de minute. Când a ajuns la consistența dorită, înghețata delicioasă de pepene galben este gata!

Dacă preferi o înghețată cu o textură moale și cremoasă, o poți servi imediat, altfel las-o să se răcească în congelator timp de cel puțin 2 ore, pentru o consistență mai fermă.

 

Conservare

Înghețata de pepene galben poate fi păstrată în congelator timp de o săptămână.

 

My title page contents