Pachetul pentru școală: 5 idei delicioase. Prânzul la pachet pentru copii este una dintre cele mai mari provocări pentru părinți. De aceea, îți oferim câteva idei creative și sănătoase pentru pachețelul de școală, pe care copiii le vor iubi. Poate părea o sarcină descurajantă, dar cu puțină planificare și creativitate, poți pregăti mese delicioase și hrănitoare pe care copiii le vor adora.
Iată câteva idei pentru rețete de prânz pentru copii, ușor de preparat și perfecte de pus în cutia de la școală.
Ce să pui în pachetul pentru școală? Batoane energetice de casă
Dacă ai puțin mai mult timp, poți încerca să pregătești niște batoane energizante. Și nu doar pentru cei mici, ci pentru întreaga familie. Le pregătești într-un timp foarte scurt și rezultatul este întotdeauna delicios.
Ingrediente pentru 8 persoane
50 g migdale decojite
50 g alune decojite
200 g fulgi de ovăz
30 g chipsuri/fulgi de ciocolată neagră
200 g sirop de agave (sau miere sau sirop de arțar)
Procedezi așa: Toci grosier migdalele, alunele și fulgii de ovăz cu un cuțit și apoi pui totul într-un castron. Adaugi chipsurile de ciocolată. Apoi adaugi și siropul de agave și amesteci bine. Iei o foaie de copt acoperită cu hârtie pergament și faci un strat cu amestecul, de aproximativ 1 cm înălțime. Coci totul într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 15-20 de minute, apoi tava scoți din cuptor și lași să se răcească compoziția, înainte de a o tăia în batoane.
Chipsuri de mere
Foarte ușor de făcut acasă, chipsurile de mere sunt alegerea perfectă pentru a le pune în pachetul pentru școală. Rețeta necesită foarte puține ingrediente și la fel de puțini pași, singurul defect este timpul foarte lung de gătire pentru a le usca perfect.
Ingrediente pentru 8 persoane
3-4 mere (de preferință Red Delicious)
zahăr pudră după gust
suc de la o lămâie
scorțișoară pudră după gust
Procedezi așa: Speli și usuci merele, apoi îndepărtezi miezul central și le tai în inele de aproximativ 2 mm grosime cu ajutorul unei mandoline. Stropești merele cu suc de lămâie pentru a nu se înnegri, în timp reglezi cuptorul la temperatură la 80/90 ° C. Așezi feliile pe una sau două foi de copt acoperite cu hârtie pergament, apoi presari peste un amestec de zahăr pudră și scorțișoară măcinată (cantitate după gust). Coci chipsurile de mere la cuptor aproximativ 2-3 ore, apoi întorci merele și continui să gătești încă 2 ore sau până când sunt complet uscate.
Pizza rapidă
O (sau două) pizza de casă, cu ingrediente autentice și fără umplutură suplimentară, este perfectă ca gustare savuroasă. Această rețetă te ajută să pregătești pizza destul de repede. Alternativ, poți pregăti oricând pizza cu foitaj.
Ingrediente pentru 12 persoane
500 g făină 0
15 g sare + ceva în plus pentru sos
230 ml apă
1 cub de drojdie de bere
40 g unt
1 lingură de ulei de măsline + ceva în plus pentru sos
200 g mozzarella
sos de roșii după gust
Procedezi așa: Mai întâi, dizolvi drojdia în apă caldă și, între timp, pui făina și sarea într-un castron. Adaugi treptat apa și uleiul, continuând întotdeauna să frămânți (cu mâinile sau cu mixerul planetar). Când aluatul începe să fie frumos și elastic, adaugi untul înmuiat și continui să frămânți. Iei aluatul, îl pui într-un castron, îl acoperi cu o cârpă și îl lași la cuptor oprit până se dublează (aproximativ 2 ore ar trebui să fie suficiente). Întinzi aluatul cu sucitorul și faci pizza cu ajutorul tăietoarelor de patiserie. Pui discurile de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie pergament, le condimentezi cu roșii, ulei și sare și coci la 200°C, timp de aproximativ 5-10 minute. În cele din urmă, adaugi mozzarella și mai dai la copt încă 5 minute.
Focaccia
O gustare pe care copiii o vor iubi cu siguranță. De asemenea, în acest caz, rețeta nu este deloc solicitantă, dar, cu siguranță, durează puțin mai mult decât pregătirea unui sandviș clasic umplut.
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g făină 00
200 g făină Manitoba
125 ml apă
125 ml lapte
1/2 linguriță sare
50 g ulei de măsline extravirgin (+ mai mult pentru suprafață)
10 g drojdie proaspătă
1 lingură de zahăr
Procedezi așa: Dizolvi drojdia într-un castron cu lapte, apă și zahăr, apoi adaugi uleiul. Apoi adaugi și făina și sarea puțin câte puțin și începi să frămânți energic (manual sau cu ajutorul unui mixer planetar). Faci un aluat bine elastic, apoi îl pui într-un castron acoperit cu o cârpă și îl lași să crească la cuptor până se dublează. La sfârșitul dospirii, întinzi aluatul cu un sucitor și faci multe discuri cu ajutorul unui tăietor de patiserie. Treceți la o a doua dospire, apoi pui focaccia bine distanțată pe o foaie de copt acoperită cu hârtie pergament, faci gropițele clasice și adaugi câteva boabe de sare. Coci focaccia la 180°C, timp de 20-25 de minute și, la final, ungi suprafața cu o emulsie de apă și ulei.
Grisine de casă
Lejere și crocante, după ce ai încercat această rețetă, cu siguranță că o vei mai face. Pregătește câteva grisine în plus, pentru a le păstra acasă, apoi asortează-le cu un fruct sau brânză pentru gustarea de pauză a copiilor.
Ingrediente pentru 6 persoane
250 g făină 00
150 ml apă
7 g drojdie de bere proaspătă sau 4 g drojdie uscată
1 linguriță miere sau zahăr
5 g sare
25 ml ulei de măsline extravirgin + ceva în plus
Procedezi așa: Dizolvi drojdia în apă cu mierea sau zahărul și, între timp, pui pulberile într-un castron. Adaugi apa, apoi uleiul și frămânți până obții un aluat frumos ferm și neted. Îl pui să crească, acoperit cu o cârpă, până se dublează, apoi formezi grisinele, le ungi cu ulei și le coci la 200 ° C timp de aproximativ 20 de minute.