Sorbet de cireșe - răcoare într-un pahar

Sorbet de cireșe – răcoare într-un pahar. Consistența sorbetului de cireșe este la jumătatea distanței dintre înghețată și granita: este făcut din apă, fructe și zahăr și se prepară cu aparatul de înghețată. Nu are structura și caracteristicile nutriționale ale înghețatei deoarece este fără lapte, smântână sau ouă, dar nu este la fel de înghețat ca granita.

Acest sorbet are un gust concentrat de cireșe, iar textura sa ușoară îl face perfect ca desert la finalul unei mese, dar și ideal pentru o gustare. Aroma sa irezistibil de fructată se obține doar prin utilizarea cireșelor proaspete, dulci și coapte, așa că poți pregăti sorbet de cireșe doar câteva luni pe an, dar îți garantez că va fi o pauză dulce în zilele toride de vară. Prepararea sorbetului de cireșe este foarte simplă și rapidă.

Sorbet de cireșe

Preparare: 30 minute

Preparare: 10 min

Porții: 6 persoane

Ai nevoie de:

900 g de cireșe dulci

Sucul de la o lămâie

160 g zahăr

360 g apă

 

Pregătești sorbetul de cireșe așa:

Pentru a pregăti sorbetul de cireșe, speli mai întâi bine cireșele și apoi le scoți sâmburii. În total, vei avea nevoie de 700 g de cireșe fără sâmburi și codițe. Într-o cratiță, torni zahărul și apa.

Amesteci cu un tel și aduci totul la fierbere, apoi lași să se răcească complet. Storci sucul de lămâie.

Transferi cireșele într-un recipient înalt și îngust, adaugi sucul de lămâie și amesteci cu un mixer de imersie. Odată ce ai obținut un piure, îl treci printr-o sită cu ochiuri fine, colectându-l într-un castron.

Adaugi siropul de la temperatura camerei și amesteci. Torni amestecul în aparatul de înghețată și mixezi.

De îndată ce ai obținut un amestec cremos și omogen, transferi sorbetul la congelator timp de cel puțin 15-20 de minute. După acest timp, cu ajutorul unei ustensile speciale pentru înghețată (sau cu o lingură) transferi sorbetul într-un castron și îl decorezi cu cireșe proaspete. Sorbetul tău e gata pentru a fi servit!

Conservare

Sorbetul de cireșe poate fi păstrat la congelator timp de maximum o lună.

Recomandare

Verifică capacitatea aparatului de înghețată înainte de a amesteca sorbetul. În special în mașinile care procesul de răcire nu are loc automat, poate fi necesar să amesteci o cantitate mai mică de amestec.

My title page contents