Inghetata cu nuca de cocos. Alinei Stan de la Arome de Poveste.ro ii place cocosul si, in egala masura, ii place inghetata. De ce? Pentru ca nuca de cocos contine fier, magneziu, fosfor, calciu si antioxidanti. Grasimile care se gasesc in compozitia nucii de cocos sunt considerate grasimi saturate, insa acestea se numesc de fapt acid lauric. Acidul lauric este o grasime care se absoarbe usor in organism si este folosit ca energizant.
Ingrediente:
-
- 350 gr caju hidratat peste nopate
- 300 gr grasime cocos (obtinuta din laptele de cocos)
- 100 gr fulgi cocos (ramasi de la laptele de cocos)
- 150 gr miere salcam sau un alt indulcitor natural dupa gust
- ½ lingurita vanilie
- 50 gr ulei cocos
Mod de preparare:
- Incepi operatiunea cu o seara inainte, cand pui cajul la hidratat peste noapte.
- Spargi celor 2 nuci de cocos, le cureti de coaja maro si le pui in blender cu 1,5 l apa.
- Maruntesti bine nuca
- Strecori laptele obtinut printr-un saculet de tifon pentru a separa fulgii de cocos de lapte.
- Laptele ramas il pui intr-un vas cu diametru mai mare (24 cm) si il lasi peste noapte in frigider la o temperatura de 4 grade Celsius.
- In ziua urmatoare, toata grasimea din lapte trebuie sa fie deasupra si sa aiba o consistenta solida.
- Iei aceasta grasime cu o paleta si o transferi intr-un vas.
- Adaugi caju si miere in blender si procesezi pana cand obtii o crema fina.
- Adaugi vanilie, grasimea de cocos, fulgii ramasi de la lapte si procesezi din nou.
- La final, adaugi uleiul de cocos si il incorporezi in compozitie.
- Compozitia obtinuta este una vartoasa si cremoasa.
- Poti pune cacao nibs sau stafide.
- Pune inghetata intr-o caserola pe care o lasi la congelator aproximativ 3 h.
Savureaza in tihna!
Nu ezitati sa aruncati o privire si pe site-ul Alinei – https://aromedepoveste.ro