Daca ar fi dupa mine, as manca inghetata dimineata, la pranz si seara. Si atunci, caut solutii. Iar Alina Stan de la Arome de Poveste imi e alaturi. Azi, ea ne incanta cu o minunata inghetata de cafea ( fara lactoza). Reteta o puteti vedea si aici.
INGREDIENTE:
- 300 gr banane (cantitate neta-fara coaja)
- 2 linguri zeama lamaie
- 10 gr cafea instant orz/ inka sau dupa gust
- 20 gr ulei cocos
- sirop de curmale pentru topping
- cacao nibs pentru topping
MOD DE PREPARARE:
- Incepi cu inceputul. Asadar, mai intai cureti bananele de coaja si le tai rondele de 1 cm grosime.
- Pasul 2 – le stropesti cu zeama de lamaie si le pui intr-o punga la congelator.
- Astepti sa se inghete si apoi le scoti si le pui in robot alaturi de cafeaua instant. Vrum vrum pana obtii o crema fina.
- Uletrior adaugi uleiul de cocos, mai mixezi un pic.
- Daca nu ti se pare suficient de dulce, adauga miere/ agave sau xylitol ( zahar de mesteacan).
- Toping: sirop de curmale si cacao raw.
Pofta buna!
Daca mai vrei sa mai vezi si alte retete faine, da un click pe www.aromedepoveste.ro