Ingrediente:
- Mazare-500g
- Ceapa verde -3 fire
- Morcov -1 buc
- Pastarnac-1/2 buc
- Unt -1 cub
- Smantana de gatit-50 ml
- Sare si Piper – dupa gust
- Apa -750 ml
Mod de preparare:
1. Intr-o oala se pun la fiert legumele: mazarea, ceapa, morcovul si pastarnacul. Dupa ce s-au fiert bine, aproximativ 20-25 de min, le scurgi cu ajutorul unei site;
2. Zeama in care au fiert legumele nu o arunci, ci o vei scurge intr-un vas. Paseaza legumele cu ajutorul unui blender vertical si adauga treptat din zeama ramasa. In timp ce pasezi, adauga si smantana de gatit. Asezoneaza cu sare si piper;
3. Dupa ce s-a format o pasta omogena (de o consistenta nu prea grosa, dar nici prea subtire), supa se va pune pe foc aproximativ 3-4 min;
4. La final se adauga un cub de unt. Se serveste alaturi de crutoane aromate!
Sfaturi!
Dupa ce ai pasat legumele, trece-le printr-o sita, deoarece mazarea are acele cojite care te deranjeaza in timp ce mananci.
Intotdeauna adauga sare in apa in care fierb legumele, inca de la inceput. Apa va fierbe mai repede, iar legumele vor absorbi sarea si astfel vor capata un gust mai bun.
foto Shutterstock.com