Am mancat de curand o supa crema care mi-a mers la inima. Supa de praz si cartofi. Aromata, cremoasa, catifelata, bogata. Geniala atat pentru pranz, cat si pentru cina. Am cercetat, am combinat, am citit si a rezultat aceasta varianta de reteta. Deliciu cremos cu praz si cartofi.
Asa ca m-am pus pe treaba si pe cumparat cele necesare.
INGREDIENTE:
-
5 FIRE DE PRAZ – vei folosi doar partea alba si foarte putin din cea verde
-
5-6 CARTOFI DE DIMENSIUNE MEDIE
-
2 CATEI USTUROI
-
50 ML ULEI MASLINE
-
UN CUB GENEROS DE UNT
-
UN PIC DE NUCSOARA
-
SARE
-
250 ML SMANATANA LICHIDA PT GATIT SAU SMANATANA DE OREZ
-
2 LINGURI DE LEGUME USCATE PT SUPA ( SAU 2 CUBURI DE CONCENTRAT DE SUPA daca folosesti asa ceva)
-
Un litru de apa
MOD DE PREPARARE:
- Cureti prazul si il toci rondele
- Cartofii curatati – ii tai bucatele ca pentru piure
- Pui intr-o cratita legumele, adaugi untul, uleiul de masline, nucsoara, sarea, usturoiul, cele 2 linguri de „vegeta” naturala si jumatate de pahar de apa. Lasi sa se inmoaie si amesteci usor.
- Apoi, torni restul de apa si lasi la fiert pana cand cartofii si prazul s-au inmuiat bine.
- La final, opresti focul.
- Daca supa e prea groasa, mai adaugi jumate de pahar de apa calda si bagi blenderul vertical ca sa obtii un piure fin.
- Dupa asta, torni smantana si mai amesteci putin.
- Se poate servi cu parmezan sau cu nuci caramelizate.
Hai cu voia buna!