Ai incercat reflexoterapia?

Picioarele noastre duc greul zi de zi. Ele ne poarta intr-o multime de locuri si tot ele ne pot duce spre relaxare si stare de bine prin intermediul reflexoterapei.

 

Acest tip de masaj, care stimuleaza punctele de presiune din talpi corespunzatoare fiecarui organ, este o modalitate excelenta de echilibrare. Desi este localizat, efectele sale se resimt la nivelul intregului corp. Cu ajutorul sau putem reduce nivelul de stres si putem stimula un raspuns de detoxifiere din partea organismului. Cum functioneaza mai exact? In primul rand, masajul efectuat la nivelul labei piciorului stimuleaza circulatia sangelui, trimitandu-l inapoi inspre inima. Deoarece talpile sunt cele mai indepartate de cord, sangele are tendinta sa stagneze mai ales daca muschii gambelor nu il pompeaza optim. De asemenea, reflexoterapia are ca efect dispersarea cristalelor de acid uric si de calciu care se pot depozita in zona inferioara a picioarelor.

Dar acestea nu sunt singurele beneficii. Iata lista intocmita de Louise Keet in cartea Totul despre reflexologie, care sa te convinga sa incerci si tu aceasta metoda terapeutica.

  1. Reflexoterapia sprijina corpul sa-si vindece singur orice afectiune;

  2. Alina efectele stresului. Cu ajutorul reflexologiei sunt stimulati 7000 de nervi din laba piciorului, care deschid canalele neuronale si ajuta organismul sa se intoarca la ritmurile sale naturale.

  3. Stimuleaza sistemul imunitar;

  4. Usureaza durerea;

  5. Imbunatateste circulatia sangelui;

  6. Stimuleaza miscarea intestinelor;

  7. Curata corpul de toxine;

  8. Imbunatateste stimularea nervoasa;

  9. Favorizeaza o stare generala de relaxare;

  10. Asigura recuperarea post-operatorie prin diminuarea durerii si accelerarea vindecarii.

Te poti bucura de efectele reflexoterapiei lucrand cu un maseur specializat in aceasta tehnica, sau poti incerca sa te automasezi in cateva puncte cheie in functie de nevoile organismului tau. Dupa o sedinta te poti astepta la cateva efecte secundare, cum ar fi stari de usoara ameteala, greata, usoara oboseala sau scaune moi, care nu trebuie sa te sperie pentru ca sunt o dovada ca masajul functioneaza.

 

My title page contents