Un copil fericit e un copil total. Cateva sfaturi extrem de utile

Un copil fericit e un copil total

Cum faci ca sa iti iasa, sa cresti un copil fericit? Cum faci ca sa transformi copilaria fetei sau baiatului tau intr-una memorabilia? Cat te joci, cat asculti, cat te harjonesti, cum il spijini? Sunt intrebari aparent banale, insa care, cateodata, isi gasesc greu un raspuns. Oare Otilia Mantelers ca ar face?

Otilia e o fata tare faina. Simpla, buna, calda. Otilia e nomala si simti ca te poti apropia de ea. Expert in parenting, Parenting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting și specialist în joaca terapeutică cu copiii de la 0 la 10 ani. Aceasta este acum titulatura ei. Suna wow?

Pasiunea pentru joc

Ei bine, Otilia a facut din pasiunea ei pentru joc si joaca un job cu care salveaza vieti de parinti si de copii. O mica tara a harjoanei. Indiferent ca e iarna sau vara, Otilia se joaca. Dar acum e vara si e vacanta, o sa ziceti, si atunci uite ce ne indeamna Otilia.

Cum faci un copil fericit?

“Le recomand parintilor ca, in vacanta, sa isi faca cat mai mult timp liber in agenda pentru copii si pentru partenerul de cuplu. Imi doresc si mie sa fiu mai putin in online, nu mi-am planificat niciun curs in aceasta vara, ba chiar am amanat doua evenimente, ca sa stau acasa. De asemenea, ii sfatuiesc pe parinti sa nu se streseze cu locul in care merg in vacanta, cu bugetul,  pentru ca cei mici au nevoie de conectare profunda cu parintele, nu de locuri si de parcuri de amuzament.

Natura face un copil fericit

Un alt gand de-al meu este de a petrece timp in natura, in apa si cu animalele. – pentru ca avem nevoie de asta. De ce? Noi suntem programati biologic catre aceste rauniri cu natura – la fel ca oamenii primitivi care traiau in pesteri, inconjurati de natura, animale si apa…Creierul nostru functioneaza bine atunci cand se afla intr-un astfel de mediu. Chiar daca copiii vor sa stea la calculator, e bine sa ii deconectam de el – nu total, insa sa stea mai mult afara, sa se bucure de noi si de prietenii lor.”, puncteaza specialista.

Un copil fericit e un copil total

Un parinte are misiunea sa isi insoteasca copilul. Sa ii fie alaturi in incursiunea sa de descoperire a lumii. Sa il priveasca si sa il sustina. Sa ii dea aripi pentru ca el, copilul, sa fie TOTAL. “Mai exact sa ii ofere copilului posibilitatea sa simta toata paleta emotionala, fara ca acesta sa se autoinvinovateasca ca are anumite emotii. Copilul are nevoie sa se simta inteles cand e trist, fara alte presiuni… Iar noi, parintii – la modul ideal –  ar trebui sa il facem sa rada.  – deoarece rasul ridica nivelul de oxitocina si copilul se simte mai conectat cu cei dragi si cu sine”, punteaza Otilia.

Si tu poti sa ai un copil fericit.

Credit foto – Fotografii de familie

 

My title page contents