alergia copiilor la câini

Alergia copiilor la câini poate fi problematică, mai ales atunci când sunt mici și își dorec să descopere tot ce este nou. Cum se manifestă aergia copiilor la câini și ce animal îi poți cumpăra celui mic dacă își dorește un prieten jucăuș în casă? 

 

Prietenia dintre cel mic și câinele lui poate fi unul dintre cele mai bune lucrurui din viața copilului tău! Cât este mic, copilul se va împrieteni și se va juca toată ziua cu cel mai bun prieten, Labradorul sau Bichonul vostrul. Mai mult decât atât, există numeroase avantaje când un copil are grijă de un câine: devine mai responsabil, mai organizat, este mai vesel, și începe să își poarte mai ușor de grijă, atât lui cât și prietenului lui cel mai bun. Mai mult decât atât, un câine îl va ajuta să petreacă mai mult timp în aer liber și să mai renunțe la jocurile pe calculator.

Însă, există și câteva dezavantaje mari: uneori cel mic se poate plictisi de un câine, îl poate considera doar o jucărie, iar tu ca părinte va trebui să îl îngrijești și să îl scoți constant afară. Totuși, cel mai mare dezavantaj este însă alergia copiilor la câini.

Alergia copiilor la câini are următoarele semne:

Potrivit Animal Planet cele mai întâlnite semne de alergie în cazul copiilor seamănă cu cele prezente la adulți. Acestea pot include: scurgeri nazale, strănutul, ochii roșii sau apoși, erupții cutanate, urticarie și chiar dezvoltarea astmului complet.

Cum îți poți da seama dacă animalele de companie sunt cauza alergiilor? Înainte de orice, trebuie să te gândești dacă cel mic a fost vreodată expus contactului cu animalele. În cazul în care da, iar reacțiile lui au fost cele menționate mai sus, ai putea cere părere unui specialist.

Testele aergologice îți vor indica exact dacă cel mic are o alergie la animale, la câini, pisici sau orice alte necuvântătoare.

Cine te poate îndruma? Pentru început, consultă medicul de familie. Spune-i care sunt simtomele, el îl va consulta pe cel mic și va decide dacă este vorba despre o alergie sau o răceală. Apoi, tot el este cel care te poate îndruma să găsești medicul alergolog potrivit, îți poate recomanda cele mai bune laboratoare și îți va spune, în mare, și ce analize va trebui copilul tău să facă.

Alergia copiilor la câini îi împiedică pe cei mici să aibă animale de casă?

Potrivit Dogsaholic, există câteva rase de câini, indicate în cazul în care cel mic este alergic. Mai mult decât atât, când alegi un câine pentru copilul tău, te vei gând la un animal gingaș, care să fie prietenos și să nu reprezinte o amenințare. Printre cei mai recomandați câini penru copiii cu alergie se numără următoarele rase: Pudelul, Yorkshierul Terrier, Bichon Frise, Schnauzerul Pitic, ITALIAN GREYHOUND.

Totuși, nici acești câini nu sunt complet hipoalergenici. Dacă cel mic are o alergie la animale, atunci trebuie să acorzi mai multă atenție igienei. Spre exemplu, după ce ai ales un câine care nu lasă păr, ar fi bine să știi că trebuie să îl speli o dată pe săptămână, să nu-l lași să doarmă alături de cel mic peste noapte și să îi menții mereu lăbuțele curate.

 

 

 

My title page contents