Gourmet
Briose delicioase cu mere si crema englezeasca

Zilele incarcate cu multa alergatura intre birou, gradinita, scoala, after school, balet, inot si karate au nevoie de recompense pe masura. Bune atat pentru trup, cat si pentru suflet. De arome delicioase si fine, perfecte pentru intreaga familie. Alina Stan de la Arome de Poveste ne vorbeste despre briose delicioase cu mere si crema englezeasca.
Ingrediente briose delicioase cu mere si crema englezeasca
4 mere (aproximativ 700 gr)
150 gr oua ( 75 gr galbenus, 75 gr albus) – aproximativ 3-4 oua
150 gr zahar
un parf sare
100 gr unt la temperatura camerei
1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
150 gr faina
ulei pentru uns formele de briose
Ingrediente crema englezeasca:
200 gr smantana lichida pentru gatit
5 galbenusuri
100 gr zahar

Metoda pregatire briose delicioase cu mere si crema englezeasca:
- Curata merele de coaja si taie-le in bucati mici, de aproximativ 2 cm lungime.
- Merele taiate astfel le vei pune intr-o tigaie cu 1 lingura de zahar brut.
- Le lasi pe foc aproximativ 5minute pana cand se inmoaie putin. In acest timp, le amesteci.
- Odata rumenite merele, le lasi sa se raceasca.
- Separa cele 3 oua.
- Intr-un castron, amesteca galbenusurile cu zaharul si freaca-le bine pana obtii o spuma.
- Intr-un alt castron, bate albusurile spuma. Nu uita sa pui un pic de sare
- Peste galbenusuri, adauga untul, merele racite, faina, bicarbonatul cu zeama de lamaie si amesteca.
- Tot aici, adauga albusurile batute spuma si incopropreaza usor
- Compozitia obtinuta o pui in forme unse cu ulei pe care le vei lasa la cuptor aproximativ 25 minute, la o temperatura de 160 grade Celsius
- Reteta o poti vedea si AICI.