Au aparut caisele si tare ne mai bucuram. Asa ca e e rost de negrese cu caise, de pandispan cu caise, de inghetata si de mousse. De bunatati zeci. Cat mai sanatoase si cat mai curate.
INGREDIENTE
- 250 g faina
- 200 g xylitol sau zahar
- 5 oua
- 160g unt/ 150 gr unt cocos
- 8 linguri roscove
- 50 grame ciocolata neagra
- 3 linguri cacao
- O smantana pentru gatit – 200 ml
- Zeama de lamaie ( pentru stins praful de copt)
- Un praf de copt
- Vanilie
- Un varf de cutit de sare
- 4-5 linguri apa minerala
- 8 caise potrivite pe care le tai in jumatate
- 4-5 linguri nectar de cocos ( zahar brun)
MOD DE PREPARARE
- Primul pas: speli caisele si le tai/ rupi in jumatate.
- Le lasi la scurs.
- Acum, treci la tava, pe care o ungi bine cu unt de cocos.
- Apoi, presari nectar de cocos deasupra.
- Si te intorci la caise, pe care le iei si le asezi frumos in tava cat mai uniform si la distanta cat mai egala. Fii atenta: pune-l in tava cu partea unde a fost samburele in jos.
- Acum e randul aluatului.
- Separi ouale si lasi deoparte albusurile.
- Freci bine untul cu zahar si adaugi galbenusurile si vanilia.
- Vii apoi cu faina pe care o presari treptat.
- Intr-un castronel pui praful de copt si storci lamaie deasupra. Freci bine si pui 4-5 linguri de apa minerala. Spuma obtinut o torni peste crema ta de unt si galbenusuri.
- Tot aici, pui cacaoa, roscovele si ciocolata neagra rasa. Si, la final, smanatana.
- Separat, mixezi bine albusurile cu un praf de sare si dupa ce au crescut in volum si s-au intarit, le torni peste crema de cacao. Amesteci usor cu un tel fin.
- Ce mai ai de facut? Rastorni compozitia peste caise si dai totul la cuptorul preincalzait la 180 de grade.
- Coci timp de 35-40 de minute.
- Cand este gata, lasa prajitura sa se raceasca.
- Ulterior, rastoarna blatul in alta tava, in asa fel incat caisele sa ramana deasupra.