Cornuri cu unt. O dorință caldă și bună pentru o zi de iarnă friguroasă

Cornuri cu unt

Ce zici de niște cornuri cu unt? Diminețile reci se încălzesc cu o ceașcă de cafea aburindă și un corn fierbinte. Doar așa poate începe o zi bună!

 

Cornuri cu unt. O dorință caldă și bună pentru o zi de iarnă friguroasă

 

Ai nevoie pentru cornuri cu unt de:

300 g făină

20 g drojdie

140 g unt

O ceșcuță cu lapte

ou pentru uns

Sare

 

Pregătești așa:

Cerni făina într-un vas încăpător. Iei un sfert din cantitatea de făină și faci separat o maia, amestecând-o cu drojdia desfăcută într-o ceșcuță cu lapte călduț. Până crește maiaua, frămânți restul de făină cu 80 g de unt (la temperatura camerei) și puțin lapte amestecat cu apă și un praf de sare. Adaugi maiaua și frămânți un aluat potrivit de moale. Presari aluatul cu făină, îl acoperi cu un șervet și îl lași să crească la căldură.

Scoți apoi aluatul pe masa presărată cu făină, întinzi cu mâna o foaie groasă și așezi la mijloc 60 g unt. Învelești bine aluatul și îl întinzi ca aluatul franțuzesc. Repeți operațiunea de 5 ori, lăsând aluatul să se odihnească la rece, câte un sfert de oră după fiecare împăturire. La final, întinzi o foaie subțire și o împarți în triunghiuri cu latura de circa 8 cm. Le faci sul, de la bază spre vârf. Așezi cornurile rotunjite în tavă. Le mai lași să crească puțin, le ungi cu ou și le coci la foc iute, timp de 20 de minute.

Când sunt gata coapte, le poți consuma calde, dar sunt bune și reci. Sunt foarte bune alături de un pahar cu lapte sau o cafea, în cazul adulților. De asemenea, sunt numai bune de luat la pachet, pentru școală sau serviciu sau ca o gustare între mese, acasă.

Cornurile se pot umple înainte de a fi coapte, cu marmeladă, rahat, ciocolată, fructe.

My title page contents