beneficiile laptelui pentru copii

Află care sunt beneficiile laptelui pentru copii și descoperă de ce este unul dintre cele mai importante alimente! Micuții tăi beau lapte în mod regulat?

 

Laptele este un aliment extrem de sănătos, mai ales pentru cei mici. Ingredientele active și vitaminele pe care acesta le are în componență îi ajută să se bucure de oase sănătoase, un organism sănătos și un sistem imunitar bun.

Mai mult decât atât, laptele este bogat in calciu, proteine, fosfor și potasiu, vitamina D, vitamina B12 și vitamina A. Iar toată această listă poate continua. Vitaminele și mineralele din lapte sunt esențiale pentru o bună funcționare a organismului, mai ales în cazul copiilor.

Care sunt beneficiile laptelui pentru copii?

Potrivit experților de la Mumjunction.com, cât timp este consumat cu regularitate și în cantitățile recomandate, laptele ale următoarele beneficii pentru copii:

Calciul și sănătatea copiilor

Laptele are un conținut bogat de calciu, iar acesta îi ajută pe copii să își mențină dinții cât mai sănătoși. Calciul ajută la păstrarea dinților mai puternici, mai tari și contribuie la prevenirea efectelor negative pe care le are acidul de la nivelul cavității bucale.

Presiunea din sânge și consumul de lapte

Dacă te întrebi care mai sunt beneficiile laptelui pentru copii, ar fi bine să știi ce efecte are acesta asupra sistemului sanguin. Pe lângă efectele benefice de la nivelul dinților, laptele îi ajută pe cei mici și să își mențină presiunea din sânge în paramterii normali.

Calciu = dinți + oase sănătoase

Conținutul mare de calciu din lapte nu are efecte doar asupra dinților. El ajută și la dezvoltarea corectă și mai ales sănătoasă a oaselor copilului. Astfel oasele celui mic vor fi mai mereu putrnice.

De ce este atât de important laptele pentru oase? În cazul în care organismul și oasele nu beneficiază de suficient calciu, micuții, care se joacă mereu cu o bicicletă, o minge sau cu rolele au șanse mai mari să întâmpine probleme cu oasele dacă se lovesc.

 

 

My title page contents