Protejarea copilului de țânțari. Ce măsuri să iei?

Protejarea copilului de țânțari este necesară. Țânțarii sunt insecte enervante care pot deranja și mușca orice persoană, de la sugari la persoanele în vârstă. Deși în general sunt inofensive, mușcăturile de țânțari pot provoca mâncărime. În unele zone, țânțarii pot fi purtători de boli precum meningită și malarie. Folosind repelente anti-țânțari îți poți proteja copilul de țânțari.

Protejarea copilului de țânțari. Ce măsuri să iei?

1. Evită produsele parfumate

Țânțarii sunt atrași de mirosurile din multe produse cum ar fi săpun, parfum și chiar spray de păr. Folosește produse fără miros, pentru a împiedica țânțarii să atace copilul. Ia în considerare mirosurile de produse înainte de a le folosi sau citește etichetele, pentru a te asigura că acestea sunt fără parfum sau doar puțin parfumate.

2. Apelează la haine de protecție

Dacă ai de gând să mergi într-o zonă în care știi că sunt țânțari, îmbrăcă bebelușul sau copilul cu o cămașă cu mâneci lungi și pantaloni lungi. Îmbrăcămintea poate ajuta la prevenirea mușcăturilor sau poate fi utilizată împreună cu produse anti-țânțari. De asemenea, poți proteja capul copilului cu o pălărie. Evită îmbrăcămintea fosforescentă sau cu flori, care poate atrage țânțarii.

3. Protejarea copilului de țânțari. Practică o bună aplicare

Vrei să-ți protejezi copilul în cel mai bun mod cu repelenți împotriva țânțarilor? Asigură-te că aplici corect și îndepărtezi repelentele chimice când ajungi acasă. Indiferent ce repelent alegi, folosește următoarele practici bune de aplicare pentru copilul tău:

  • Evită să aplici repelent unui copil sub două luni sau pe orice răni sau tăieturi;
  • Citește instrucțiunile de păstrare și de aplicare;
  • Evită să folosești spray-uri repelente în zone deschise (gură) pentru a preveni ingerarea;
  • Evită pulverizarea feței bebelușului sau folosește un repelent pe bază de cremă;
  • Îndepărtează orice repelent din piele atunci când bebelușul intră în casă, spălându-l cu apă și săpun.

4. Controlează mediul de acasă

Unii factori de mediu pot ajuta la prevenirea insectelor:

  • Fixează și înlocuiește ferestrele sau ferestrele sparte;
  • Montează plase de țânțari;
  • Pune un ventilator în preajma copilului (ai grijă să nu bată chiar pe el) și în casă. Ventilatoarele îngreunează țânțarii să zboare;
  • Îndepărtează sursele de apă curată din curte (dacă locuiești la casă), pentru că pot atrage țânțarii și pot promova reproducerea acestora.

5. Protejarea copilului de țânțari. Acoperă căruciorul

Dacă ieși afară sau casa ta atrage mulți țânțari, pune o plasă subțire și respirabilă peste cărucior sau pătuț. Asigură-te că achiziționezi o plasă cu găuri suficient de mici pentru a descuraja țânțarii. Poți folosi acest tip de plasă și acasă și în aer liber.

6. Pune pliculețe sau perne cu lavandă în camera copilului

Poți spori eficacitatea protecției, a îmbrăcămintei și a altor măsuri de protecție, prin punerea unor plicuri/săculeți de lavandă în camera copilului. Plicurile pot împiedica țânțarii să atace bebelușul;

Pune levănțică uscată în pungi de pânză sau în pernuțe;

Pune plicurile în locuri strategice, pe care un copil curios și prea mic să nu le poate atinge.

 

My title page contents