Zilele astea ne-am jucat de-a soarecele si pisica cu scoala. Cu zapada. Cu temele. Cu joaca. Cu toate activitatile in care sunt implicati parintii si copii. Voi? Ce ati facut de zapada asta? De zapezile astea?

 

Cate zile de vacanta ati avut in plus? Cum v-ati descurcat? Cum ati umplut zilele copiilor vostri? Si cum v-ati eliberat cateva zile doar pentru voi? A fost greu, stiu…Si lung. Si tare, ati fost invidiosi si suparati – unii si unele dintre voi – pentru saptamana in plus de vacanta a copiilor.

Cum ati trait cu zapada?

La scoala noastra, nu am avut liber chiar o saptamana, insa recunosc ca si cele 3 zile libere in plus m-au scos din ritm. M-au facut sa imi fie de 100 de ori mai greu sa incep anul ca o persoana/ mama responsabila. O mama conectata la treburile casnice, dar mai ales la jobul ei. Pentru ca mini-vacanta suplimentara m-a facut sa fiu mai constienta ( sau poate nu) de cat de greu sa fii din nou ordonat. De cat de dificil este sa te organizezi dupa doua saptamani de dezmat. De delasare. De program fara constrangeri. De vacanta. De libertate. Si, recunosc ca mi-a placut.

Mie mi-a fost greu

Tocmai de aia, dupa ce s-a terminat – vacanta, ma refer –  mi-a fost greu. Al naibii de greu. Si saptamana trecuta, zilele libere ale fetelor mi-au ingreunat si mai tare efortul personal de reconectare la viata de om responsabil. Ca sa nu mai zic de frig.  A fost cireasa de pe tort. Si, zici ca nu sunt nascuta la munte.

Frig si dezorganizare

Frigul de afara mi-a complicat existenta. Si a dat tonul unui frison ciudat in suflet. Si in dormitor. Si a fost asa o senzatie de m-a facut sa caut in sertarul cu accesoriile tehnice, celebrul termometru de camera pentru copii.

Aparat pe care nu l-am mai folosit de cand erau fetele mici.  Dar, frigul te face sa (te) redescoperi. Si sa sapi pri dulapuri dupa cele necesare. Cum ar fi un polar imblanit sau o pereche de colanti.

Sincer, intre noi fie vorba, zilele trecute a fost asa de frig prin casele din dotare, incat ma uitam, la centrala si credeam ca e stricata. Ba chiar am intrat AICI si am cautat ceva aparatura de incalzit. Ca, deh, frigul te face sa te zgribulesti si sa nu te mai joci cu placere.

E nevoie de ceva efort si caldura ca sa poti sa treci peste impedimente si sa iti reintri incet, dar sigur in ritm.

 

My title page contents