Ce poți face pentru a minimiza aspectul porilor: Reguli de beauty de la specialist

Hydra Refine Astringent

De ce ne confruntăm cu pori măriți? Nicoleta Ion, trainer Repêchage România spune că există o serie de factori care favorizează apariția acestora.

“În primul rând, porii dilatați sunt o caracteristică a tenului gras. Aceștia nu afectează în niciun fel sănătatea pielii, dar aspectul lor poate fi deranjant,” explică specialistul Repêchage România.

Înaintarea în vârstă este un al doilea factor important care favorizează aspectul porilor.

“Factorii care contribuie la dilatarea porilor sunt activitatea crescută a glandelor sebacee, apariția comedoanelor sau a pustulelor și, nu în ultimul rând, înaintarea în vârstă. Sebumul în exces se depozitează în pori, îi infundă și îi lărgește. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea își pierde elasticitatea. În felul acesta porii sunt din ce în ce mai vizibili,” precizează Nicoleta Ion.

Punctele negre pot contribui și ele la aspectul tenului tău și pot face ca porii să arate mai mari. La fel și coșurile.

“Punctele negre care rămân mult timp fără să fie extrase se pot mări și în felul acesta și porii se dilată. La fel se întâmplă și în cazul pustulelor (coșurilor),” atrage atenția trainerul Repêchage România.

Acum că am stabilit care sunt cauzele, probabil te întrebi ce poți face pentru a schimba felul în care arată tenul tău. Deși porii mariti nu pot dispărea complet, există câțiva pași de îngrijire care pot estompa aspectul lor.

Iată câteva reguli de care trebuie să ții cont:

Curățarea tenului este crucială

“O îngrijire corespunzătoare poate ajuta la diminuarea porilor dilatați. Curățarea zilnică este foarte importantă, astfel încât să nu dăm ocazia sebumului și bacteriilor să stagneze prea mult pe piele și să blocheze porii,” atrage atenția Nicoleta Ion.

Mizează pe produse de îngrijire cu rol astringent

“Pentru acasă, în rutina zilnică, se pot folosi produse cu rol astringent (care ajută la diminuarea porilor). Colecția Hydra Refine de la Repêchage este potrivită deoarece curăță blând fără sa usuce, luptă împotriva excesului de sebum și menține sănătatea și vitalitatea pielii,” recomandă specialistul.

Exfolierea îmbunătățește aspectul tenului

“Peelingurile sunt o soluție potrivită. Acestea înlătură celulele moarte și sebumul în exces. Peeling-urile chimice efectuate de specialist în cabinetul cosmetic sunt mai puternice, înlătură straturile moarte de la suprafața pielii și dezvaluie un ten mult mai curat, luminos și cu pori mai puțin vizibili. Repêchage Biolight Glyco Sea Glycolic Peel are o concentrație de acizi de 35% și ajută la diminuarea porilor, dar și la estomparea petelor sau a urmelor post acnee. Se poate folosi doar de către esteticiene și se găsește în saloanele partenere Repêchage.

Preț recomandat Hydra Refine Astringent Repêchage: RON 91

My title page contents